bronius Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 resornie ma resorów w megane :) a to, że amorki się łamią to nie problem 100-200 zł i masz nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 nie wiem czy wszystkie meganki takie sa czy tylko ja mam taki pechowy egzemplarz... No wiesz, musisz podejść do tego autka z trochę większym dydstansem - ostatecznie ma już 12 latek. To normalne, że coś się sypie. Zwłaszcza, jeśli poprzedni właściciel starał się na nim oszczędzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 bronius , ale mi sie nie złamał amorek tylko urwało mi sie nie wiem podwozie co byl do niego amorek przykrecony pewnie przegnilo i odlecialo jak to mozna naprawic lub ile to moze kosztowac orientujecie sie moze ? [ Dodano: 2008-07-18, 22:32 ] jutro postaram sie zrobic fotke i zapodac zeby bylo dokuadnie widac o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
incognitto Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 a Ile moze kosztowac wymiana poduszek pod silnikiem i skrzyni biegow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Nie miałem dzis czasu zeby odkrecac koło i zrobic lepsza fotke ale mam nadzieje ze mniej wiecej widac o co chodzi jak myslicie da sie to samemu zrobic ? jak nie to ile moze kosztowac naprawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 O masakra Wygląda na to że urwał Ci się kawałek podwozia. Nie wesoło. Samemu może i byś to zrobił ale radzę Ci aby zrobił to ktoś konkretny kto zna się na rzeczy i zrobi to naprawdę solidnie. Od tego zależy Twoje bezpieczeństwo a nawet życie. incognitto to zależy w jakim silniku. W silniku 2.0 koszt wymiany wszystkich trzech poduszek oscyluje w granicy 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 True, przy okazji na Twoim miejscu sprawdziłbym całe podwozie ogólnie, no i można pomyśleć o jakiejś konserwacji jego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 W silniku 2.0 koszt wymiany wszystkich trzech poduszek oscyluje w granicy 300 zł.i to na poduszkach sasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 na piatek jestem umówiony z blacharzem. Jak autko bedzie zrobione to napisze ile to kosztowało. pzdr [ Dodano: 2008-07-29, 18:57 ] Autko zostalo naprawione trwalo to okolo 3-4 godzin a koszt to 150 zł wibracje znikneły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidek Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Witam wszystkich. Mam taki problem - w mojej Megance 16V 2001r.podczas dodawania gazu i lekkiego skręcania w lewo słyszę niepokojące drgania i szarpania silnika - jak gdyby jakieś wibracje. W czasie jazdy na wprost lub skrętu w prawo nic takiego się nie dzieje. Czy ktoś miał coś takiego? Jak myślicie, co to za przyczyna? Będę wdzięczny na jakąś podpowiedź. Pozdrawiam. Zapoznaj się z postami wyżej. Korzystaj też z opcji szukaj dostępnej u góry strony.- lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Odświeże troszke temat Mam podobny problem.Wymianiłem poduszki a autkiem jak szarpie tak szarpie.Na zimnym silniku jest w miare ok ale gdy tylko silnik sie nagrzeje zaczyna szarpać.Najgorzej jest podczas jazdy po A4.Rozpędzam sie do 120 km/h i gdy zdejme noge z gazu to czuć potężne szarpnięcie i wibracje.Jest to na tyle mocne że oblewam się potem :).Ale zeby nie było to spróbowłem też przy 50 , 60 km/h objaw jest ten sam , no moze nie taki mocny.Może są jakieś inne domowe sposoby żeby to sprawdzić Aaaaa i mam jeszcze jedno pytanko tylko prosze nie śmiejcie sie. Dzisaj rano gdy zakopało mi się autko w sniegu zauważyłem że podczas próby wyajzu kręci mi się tylko jedno przednie koło.Wiem śmieszne przeciesz nie będzie stało w miejscu :).Ale zastanawia mnie to.Dzieki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 że podczas próby wyajzu kręci mi się tylko jedno przednie koło. A wiesz co to mechanizm różnicowy? I jak działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Przemo.Wstyd sie przyznac ale nie wiem.Ale widząc po odpowiedzi to już teraz chyba wiem :).poprostu myślałem że te szarpania to moga cos mieć wspolnego z półosiami. A co do tego szarpania wibracji ma ktoś jakieś sugestie.Bo przeorałem to forum i jakos nic mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 boban666, Powiedział bym , że masz problem z przeniesieniem napędu. Być może sprzęgło do wymiany? Trudno powiedzieć nie widząc auta. Ale na pewno nie ma to nic wspólnego z zawieszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Sprzęgło było wymieniane w sierpniu.Nic dzieki pokombinuje jeszcze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi