michał Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 witam od pewnego czasu w moim Megan dają sie odczuć dosyć dziwne wibracje a mianowicie podczas rozpędzania samochodu przy pewnych predkościach np 4bieg predkość między 60-80(podczas przyśpieszania) trzęsie całym przodem.Mechanik nic nie znalazł,wymieniłem opony na nowe,przy oponach zimowych też wiec felgi wykluczone.nic nie znależli również na stacji diagnostyki. Co to może być?przegłub,półoś???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Zmień drogę ;-) Tak poważnie - jak poduszki silnika i skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 była zerwana poduszka pod skrzynia ale jest już zrobiona.Przestało trzęść biegami ale auto dalej dostaje wibracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkowal Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Mam Megane od miesiąca i podobny problem. Np. na 3 przy 50km/h też buja, jakby w przód i tył. Początkowo myślałem, że to wina drogi. Jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba90 Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam nie chcialem zakladac nowego tematu wiec chcem zapytac sie tutaj. co moze byc przyczyna wibracji skrzyni biegow podczas ruszenia glownie na 1 biegu ale i teraz to pojawia sie na kazdym z biegu szarpanie ?? bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Moja odpowiedź taka sama co w tym wątku: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=4472 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 u mnie troche trzęsło w środku ale po wymianie poduszek silnika i skrzyni biegów idzie równo i cicho na każdym biegu od najmniejszych po najwieksze obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Pierwsza sprawa to wszystkie poduszki. A druga czyli post nr 1 każe mi podpowiedzieć że może to być krzywa półoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Sprawdź kolego półosie napędowe, a konkretnie krzyżaki przenoszące napęd. Być może uszkodzone jest któreś z łożysk i stąd bierze się bicie półosi i wibracje. Im szybciej jedziesz,tym mocniej rzuca przodem auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 U mnie jest podobna sytuacja, że podczas ruszania z okolicy lewego koła słychać jakieś wibracje i też zastanawiałem się nad półosią tylko jak ją sprawdzić domowym sposobem(w zawieszeniu mechanik nie stwierdził luzów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Jakie te wibracje? Jakie są skutki? Jakie wydaje dźwięki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reno Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Po wymianie silentbloków , poduszki pod silnikiem i gum na stabilizatorze wibracje i stukania w zawieszeniu usapiły :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Cześc ja od jakiegos tygodnia tez mam taki problem gdy zblizam sie do predkosci 90 km/h zaczyna trząść tak calym autem ze wydaje sie ze sie rozleci zaraz cale i sciaga go jakby w lewo. czasem sie tez tak dzieje przy mniejszej predkosci jak najade na serie dziur na naszych pieknych polskich drogach. prosze doradzcie cos bo jest to bardzo uciazliwe i nie trudno o wypadek ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Hitachi, a później przechodzą te drgania (przy większej prędkości)? Sprawdź, czy koła są dobrze wyważone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hitachi Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 nie wiem czy przechodza bo wiekszej predkosci niz 95 nie osiagnolem bo strach auto lata po calej ulicy, odbylem teraz dluzsza podroz i uslyszalem jeszcze stukanie w prawym tylnym kole gdy sie blizej przyjrzalem okazalo sie ze resor w tym kole urwal sie od podwozia i czyma sie tylko na belce tylnego zawieszenia a tam gdzie powinien byc przykrecony u góry jest cale urwane i lata sobe luzem moze to od tego tak jes choc tez nie dawalm bym 100% pewnosci ze to wlasnie od tego ale martwi mnie bo nie wiem ile moze kosztowac naprawa tego ?? :) bez spawania sie pewnie nie obedzie, juz nie mam nerwow do tego samochodu mam go od 1,5 roku i non stop sie w nim cos dzieje narawi sie jedno wychodzi nastepne i tak bez konca nie wiem czy wszystkie meganki takie sa czy tylko ja mam taki pechowy egzemplarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi