BOMA Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam mam problem-najprawdopodobniej z czujnikiem Przekręcam stacyjkę a wskaznik temperatury pokazuje maksymalną temperaturę a silnik jest zimny proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 w tych autach przez pierwsze 30s wskaźnik temperatury wskazuje poziom oleju. Czy u Ciebie też tak nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Pierwsze słyszę aby w Scenic I phI wskaźnik temperatury wskazywał poziom oleju :) poziom oleju pokazany jest na wyświetlaczu licznika, takie fajne oooooo. BOMA a wskaźnik potem normalnie działa ;) odłącz przed odpaleniem auta złącze na czujniku przy termostacie i zobacz jak zachowa się wskaźnik. Edytowane 21 Listopada 2012 przez zawisza1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Pierwsze słyszę aby w Scenic I phI wskaźnik temperatury wskazywał poziom oleju Wskazuje, wszystko zależy jaki licznik jest tam zamontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 zawisza1980, liczników w phI było co najmniej kilka: Benzyna, diesel, z komputerem pokładowym bez komputera z przebiegiem całkowitym analogowym i dziennym analogowym z wyświetlaczem przebiegu cyfrowym z kontrolką przegrzania cieczy przy wskazówce temperatury z kontrolką przegrzania cieczy w ramce poniżej wskaźnika temp. Także trochę ich było, bo nie wymieniłem wszystkich ;) Wiem, kto miał w swoim aucie taki licznik, który przez pierwsze 30s pokazywał wskazówką temperatury poziom oleju (w tym samym czasie podświetlana była kontrolka od oleju). Po 30s kontrolka gasła, a ta sama wskazówka pokazywała już rzeczywistą temperaturę płynu chłodzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 ot i wynalazek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 (edytowane) Ja mam taki z mechanicznym licznikiem przebiegu całkowitego i dziennego, bez żadnego wyświetlacza i wskaźnik temperatury przez pierwsze 30s po włączeniu zapłonu pokazuje poziom oleju (do tego obok niego zostaje "zapalona" dodatkowa tarcza) Taki licznik Jutro dodam zdjęcie jak pokazuje poziom oleju Dodano: 23 lis 2012 - 23:08 Wskźnik temperatury (z dodatkową tarczą która świeci tylko 30s, tyle co wskazówka pokazuje olej) w trybie wskaźnika poziomu oleju Edytowane 23 Listopada 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 A ja mam takie pytanko: Do czego służy ten czujnik temperatury płynu z białym wtykiem? PH1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Temat wybrałeś prawie dobrze A jak wiadomo "prawie" robi różnicę. Jak napisałeś do "pokazywania" temperatury silnika, czyli płynu chłodzącego. Są dwa chyba biały i brązowy, jeden daje sygnał na zegary, drugi do ECU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megan92 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 A to może być powód, że autko może więcej palić skoro dostaje błędne wskazania z czujnika temperatury? Bo sądzi,"że cały czas jest zimny silnik"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 30 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 U mnie po przekręceniu kluczyka z tych 4 kontrolek na dole zapalają się tylko 3,czy tak ma być? ta druga którą zaznaczyłem obok kontrolki rezerwy się zapala,a ta niżej nie.Są dwie kontrolki od wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bingo Opublikowano 21 Lutego 2025 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2025 Scenic 2 silnik rozgrzany a wskaźnik na tablicy zatrzymuje się i cały czas w jednym punkcie jakby dopiero się rozgrzewał. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi