radzio3313 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Witam. W mojej megance 1.9dci 04' tak w zakresie obrotów silnika 1100-1400 światła ksenonowe wyraźnie migaja. Szczególnie podczas hamowania silnikiem to widać. Co może być przyczyną? coś z napięciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kimbo Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Sprawdż jakie masz ładowanie przy włączonych światlach, wentylatorze itp. czyli tak jak jeżdzisz, ksonon nie lubi spadków napięcia. Przyczyn może być wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Częsty problem w meganach od 1 kończy się regulator napięcia lub szczotki w nim. Alternator najlepiej zregenerować w profesjonalnym zakładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio3313 Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) Fakt... jutro sprawdzę akumulator i resztę bo mam też znany na forum problem zerowania licznika i zużycia paliwa przy przymrozkach. Renia nie lubi zimy ale odpala zawsze bez problemów ;) Edytowane 22 Listopada 2012 przez radzio3313 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Radzio i co było przyczyną? Bo mi się czasem zeruje licznik, i to sobie raz lewy raz prawy ksenon się wyłączy, z naciskiem raczej na lewy. Wymieniać regulator napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio3313 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 póki co ładowania nie sprawdzałem :P akumulatorek miał mało wody i został doładowany. Teraz wszystko ok. prawy lubi czasem pomigać ale pewnie jego żywot się kończy, lewy wymieniony rok temu i ok Rano odpalam i licznik się już nie resetuje przy tych mrozach -9 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) hmm Edytowane 22 Lutego 2015 przez darekgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 (edytowane) Siedzą u nas 12 pinowe przetwornice Valeo i te jak padną to na amen - tak mi powiedział szpec od ksenonów. Jako, że obserwowałem identyczne objawy jak u Ciebie to przeżyłem żarniki stronami i okazało się że mruga druga strona - mam 100% pewności że to żarówki. Edytowane 8 Września 2014 przez Iron.Falcon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaciutki Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Odkopię temat. Po odpaleniu auta i zapaleniu się świateł przez pierwsze pare naście/set metrów mrugają ksenony. Wygląda to tak jakby żarniki nie mogły rozpalić się do końca. Po jakiejś chwili przygasają i rozpalają się już normalnie i potem spokój aż do kolejnego dłuższego postoju. Żarniki wymienione na nowe oryginalne Osramy jakieś 2 tygodnie temu. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Jak nie żarniki to mogą siadać przetwornice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaciutki Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ale obie na raz? I tylko na początku przy odpaleniu by były takie objawy? Trochę drogo żeby kupić nowe/drugie i próbować :/ A może to nie to i co wtedy? Dodano: 16 lis 2014 - 00:32 Ok, to może tak. Ostatnio doszedł nowy objaw. Światła gasną a po odpaleniu wykonuje się cała procedura poziomowania. Trwa to mniej niż sekundę. Ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 u mnie takie objawy dawała walnięta jedna żarówka.... co jakiś czas przygasała i "resetowały" się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaciutki Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ale 2 na raz? Wymieniałem je 3 tyg temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 nie wiem... ktoś mi mówił, że słaby akumulator też daje takie objawy. PS jedna walnięta żarówka resetuje cały układ - gasną na ułamek sec, włączają się, poziomują i świecą.... no ale jak masz obie nowe :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaciutki Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Tak, mam obie nowe bo wyznaje zasadę, że żarówki wymienia się parami. A nie ma możliwości, że gdzieś w skrzynce jakiejś prąd wariuje czy coś. Gdzie to szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi