regnes Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam Bez przerwy świecą się lampki w dzwiach - czy może ktos wie co z tym zrobić? [bardzo denerwujące szczególnie gdy jest ciemno ]. z góry dzięki za info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomal0105 Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam, sprawdz schowki w podłodze, miałem to samo w schowkach są czujniki otwarcia ( taki pałączek wystający ). Po stronie kierowcy się uszkodził i wsisnąłęm go na stałe i problemu już nie ma ;-) ale podświetlenia jak go otworze to już nie ma Jak to sprawdzisz daj znać. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 domknij schowki w podlodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regnes Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 dzięki. jutro z rana biegnę to sprawdzić [ Dodano: 2007-11-10, 10:34 ] Tak - to było to, schowek w podlodze był niezamknięty. Dziekuję bardzo za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 A jaki może być problem, że światełka przy drzwiach nie świecą? Żarówki sprawdziłem i są OK. Czy jest jakiś bezpiecznik od tych światełek , czy to coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Nie sprawdzałem ale myślę że to ten sam bezpiecznik co od całego oświetlenia wewnętrznego samochodu. Może sprawdź miernikiem czy masz napięcie na którejkolwiek z żarówek i jakie. Napisz co ustaliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Napisz co ustaliłeś. Ok dzięki za radę jutro sprawdzę i dam znać. A który dokładnie to jest bezpiecznik? [ Dodano: 2008-01-14, 15:24 ] Dzisiaj sprawdziłem wszystkie żarówki w oświetleniu drzwi i są OK ale napięcia brak. :cry: Oświetlenie wnętrza oraz bagażnika działa, w schowku też się świeci a lampki nie. Jak może być przyczyna braku napięcia? Proszę o pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Analizując schemat dla lampek oświetlenia dół drzwi Nry 1118,1119 przód i 1120 i 1121 tył niestety są one podłaczone równolegle i zasilane z bloku "645" z wyjścia nr 9 przewód czerwony. Masa to końcówka nr 10 podłączona do wspólnego punktu masy pozornej E13AC-1. Punkt ten zwierany jest do masy przez wyłączniki krańcowe klap schowków lewego i prawego. Może być że obydwa wyłaczniki są uszkodzone lub odłączone. Inną przyczyną może być uszkodzenie ścieżki bloku 645 i tu bez jego otwarcia się nie obejdzie. Jeśli jednak w pn 9 bloku 645 przy podniesionej klapce schowka jest napięcie (pomiar woltomierzem), lub na 1 kolejnych żarówek, to trzeba szukać w okablowaniu masy pozornej i wyłacznikach krańcowych klap. W bloku 645 jest również ściemniacz !. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 A gdzie mogę znaleźć schemat z którego cytujesz te wszystkie oznaczenia? Wielkie dzięki za wnikliwą analizę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Przejrzałem schemat i sprawdziłem po wypięciu bezpiecznika nie świeci się żadna lampka, tak więc są na jednym obwodzie. Sprawdź jeszcze włączniki w schowkach w podłodze, może tam się robi jakieś zwarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Sprawdź jeszcze włączniki w schowkach w podłodze, może tam się robi jakieś zwarcie. A gdzie dokładnie są umieszczone te włączniki w tych schowkach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jak podniesiesz górną klapkę to obok zatrzasku jest taki dzyndzel co chowa się w obudowie schowka ale żeby się do niego dostać musisz chyba podnieść wykładzinę, tego nie jestem pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Dzięki wielkie. Sprawdzę i dam znać co i jak:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 W załaczeniu schemat ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawkoW Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Po dokładnych oględzinach schowków w podłodze, stwierdzam że nie ma tam żadnych włączników. Pewnie je żabojady (tak samo jak halogeny) wymontowały . Czy ich brak może odpowiadać za to że światełka nie świecą? Czy i gdzie takie włączniki można nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi