mefikkk Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Mam pytanie do Szanownego ogółu forumowiczów: jak zrobić by drzwi pasażera były również podłączone pod blokadę? z założenia mam blokowane tylne drzwi i szyby, ale mój syn ostatnio jeździ w foteliku z przodu ( wiadomo obok tatusia) tylko że czasem mam dość jak gmera przy otwieraniu szyby i drzwi... zastanawia mnie czemu nie jest to sprzężone z założenia. może ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 bo z założenia dzieci jeżdżą z tyłu i dlatego tam jest blokada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Jedyna możliwość to wymiana zamka na 6pinowy i podłączenie dwóch dodatkowych przewodów z tylnymi drzwiami,Jeżeli chodzi o wyłączenie przycisku od szyby to problem bo tym zarządza komputer.(UCH) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Nel możesz proszę przybliżyć temat? co oznacza - wymiana zamka na 6 pinowy? muszę szukać zamka od tylnych drzwi z kostką która ma dwa dodatkowe piny i właśnie to spiąć z tylnymi prawymi drzwiami? w takim razie gdzie jest blokowanie przednich drzwi pasażera? one przecież też się blokują po naciśnięciu przycisku w kabienie ( ew. po przekroczeiu 10km/h) nie wystarczy tylko coś przepiąć i podłączyć do tylnych ( tylko własnie co?) Co do jazdy dziecka z przodu ... używam fotelika z bazą ISOFIX i mój mały ( 3 latka) chce po prostu więcej widzieć i jeździ z przodu czasem oczywiście bezpieczniej z tyłu ale.... no własnie po to chcę przepiąć blokowanie szyby żeby wszystko mieć pod ręką jako kierowca w innych autach jakie miałem blokada zawsze blokowala wszystkie drzwi oprócz kierowcy. nie wiem czemu scenic tylko tył) Edytowane 25 Listopada 2012 przez mfikkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Tylne zamki są 6 pinowe bo mają dodatkowy silniczek do blokowania klameczki wewnętrznej - ale nie pasują do przednich drzwi.Należy nabyć zamek 6 pinowy do drzwi przednich prawych ale jest to rzadkość w Megane II , prędzej znajdziesz do Laguny II będzie pasować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) aaaa ... no tak ... przecież o klamkę chodzi... wielkie dzięki za podpowiedź ;) jeszcze poszukam i popytam czy dla scenica tak jest ja mam megi scenic ii)) swoją drogą śmieszne to na plastiku nad drzwiami z tyłu jak wół od nowości jest wytłoczony napis megane mimo że to scenic przecież) Edytowane 25 Listopada 2012 przez mfikkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 A co do szyby w prawych przednich drzwiach, to w ostateczności można odłączyć wtyczkę od przycisku sterowania tą szybą. Powinna nadal działać z panela w drzwiach kierowcy. To oczywiście do czasu aż małolat zacznie ignorować ten niedziałający przycisk. Dodano: 25 lis 2012 - 15:45 swoją drogą śmieszne to na plastiku nad drzwiami z tyłu jak wół od nowości jest wytłoczony napis megane mimo że to scenic przecież) Pochodzenie ma znaczenie, z rodziny Meganek Sceniol się wywodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Dzięki Dzięki a gojgien - Ty to chyba cały samochód znasz na pamięć))) o co nie zapytam to fachowiec z Ciebie jakich ze świeczką szukać. Dziękuję i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Nie przesadzaj...... to że łapki wsadziłem tu i ówdzie nie robi jeszcze ze mnie fachowca. A piszę tylko o tym co wiem z forum, albo z własnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) skromność, pomoc, wiedza praktyczna to wszystko czyni fachowca podtrzymuję swoją opinię i dziękuję, gdyż jeszcze nie raz pewnie namącę) Edytowane 25 Listopada 2012 przez mfikkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi