aras_cov Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Przede wszystkim powitac - pierwszy post na forum wiec jakby cos nie tak - przepraszam, Do rzeczy - Megane II 1.9 DCI 120 KM 2004 rok - strasznie trzesie na wolnych obrotach tj. ok. 800 obr. jak lekko dodam gazu do 1000 obr. jest jeszcze gorzej dopiero ponad 1500 jest juz spokoj. Teraz tak - przeczytalem oczywiscie i tak - poduszki silnika - te co widac - w miare cale - bez sladow oleju ( kuleczki metalowe na miejscu ) Autko bylo w serwisie z powodu bledu - CHECK INJECTION - okazaly sie swiece - dla ciekawosci - podlaczenie do kompa 80 funtow i 18 funtow swieca za szt. poza tym rzadnych innych problemow tj. wedlug tutejszych mechanikow a trzesie bo niby diesel. Spalanie 6.5 litra na 100 - jazda mieszana, przyspieszenie - ok, paliwo - V-power diesel. Poradzcie cos - bo przedwczesnie osiwieje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 moze rewelacyjne wtryski :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras_cov Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Czytalem o reanimacji wtryskow za pomoca oleju do dwusuwów - co myslicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Ja bym jednak sprawdził dokładnie te poduszki pod silnikiem i pod skrzynią - nie na oko ale tak z podniesieniem deczko silnika. Jak silnik leży to może nie być widoczne naderwanie. Silnik jak chodzi ? Równo, nie przerywa, nie dławi się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras_cov Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Jutro jade do serwisu Renault - zobaczymy, oczywiscie napisze pelen raport - moze komus sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Jeżeli poduchy silnika są całe, spalanie w normie to stawiam na koło dwumasowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 [Cięcie] -i ja tak myślę Ja myślę, że powinieneś się zapoznać z regulaminem i więcej go nie łamać - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student4ec1 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Panowie, nie załamujcie kolegi :roll: Skoro w UK za diagnostykę clipem zawołali 80 GPB, to ciekaw jestem ile zawołaja za dwumasówkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras_cov Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgodnie z obietnica - raporcik : - trzeslo od wolnych obrotów do 1500 obr - pozniej jakby lepiej - spalanie - 6,5 - wiekszosc miasto - przyspieszenie ok Diagnoza - Poduszka prawa - Prezes - czy ty aby jakis zdolnosci nie ukrywasz ?? :):) Koszt - i tu uwaga - 175,00 funcików z wymiana i umyciem samochodu ( ale to niby gratis ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleo6 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam, Ta cena to z ASO? Jeśli tak to nie jest tak źle wychodzi jakieś 800-900 PLN. W ASO - Polska za poduszkę krzyczą 400-450 PLN + koszty wymiany(nie wiem jakie). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radhom Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 W ASO - Polska za poduszkę krzyczą 400-450 PLN + koszty wymiany(nie wiem jakie). Wymiana poduszki silnika w Espasie - ASO Dyszkiewicz Robocizna 130,00 netto części 313,88 netto z rabatami brutto 444,66 + mycie samochodu ( gratis ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 a w krakowie poduszka jest w cenie 245 zl ori. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 czarek, gdzie w krakowie bo bede kupował/? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleo6 Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 w cenie 245 zl ori. No ja przez mechanika zapłaciłem 255 za oryginał ale w ASO gdzie nie zadzwoniłem to krzyczeli tak jak napisałem od 400 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 UL. Bora Komorowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi