megan_pomocy Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam, mam Megane II 2008r, zamykam auto z karty, światła niestety nie gasną automatycznie tak jak np wentylator. Da się to jakoś przeprogramować tak aby po wyjściu z auta nie żarły akumulatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Światła mijania czy światła w kabinie?? Jeżeli w kabinie to sprawdź czy dobrze domknięte są schowki pod nogami kierowcy i pasażera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megan_pomocy Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Chodzi o światła mijania, nie mogę się do tego przyzwyczaić, w poprzednim aucie gasły po przekręceniu kluczyka do pozycji zerowej i tutaj też by tak mogło być tyle że jest karta, chociaż po wyjęciu karty.. Nie da się tego zmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygzag Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 w mojej Megi II mam manetkę świateł cały czas na "mijania" w związku z tym światła mijania zapalają się po odpaleniu auta a gasną w momencie otworzenia drzwi kierowcy (przy zgaszonym silniku i wyciągniętej karcie) Pewnie o to ci chodzi? powinieneś też tak mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killvalius Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Czy nie jest to przypadkiem aktywna funkcja "follow me home"? Spróbuj wyłączyć ja, po wyłączeniu silnika, wyłączeniu świateł i wyjęciu karty, przekręc pokrętło do pozycji światła mijania i spowrotem do pozycji 0. Pozdrawiam Killvalius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Czy nie jest to przypadkiem aktywna funkcja "follow me home"? Tę funkcję włącza się przez 2 krotne pociągnięcie manetki zmiany świateł na długie, każde następne pociągnięcie zwiększa czas świecenia świateł drogowych w aucie o ok. 30sek. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Awex23 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Sprawdź czy nie masz włączonych Automatycznych świateł. Lewa manetka - przycisk na którym wpisane jest Auto. Po przytrzymaniu tego przycisk kilka sec na wyświetlaczu komputera pojawi się: Automatyczne światła włączone lub Automatyczne światła wyłączone Jeśli chcesz żeby światła odpalały się w momencie odpalenia auta - a gasły w momencie wyłączenia auta, wyciągnięcia karty i otwarcia drzwi - wyłącz automatyczne światła i przekręć światła w pozycję pozycyjne+mijania - i odpala auto - po wyłączeniu będzie działało. Prawdopodobnie masz włączone Automatyczne włączanie świateł i tak się dzieje ze przy pozycyjne+mijania - świecą cały czas. ON - włączają się same jak jest ciemno OFF - świecą w czasie pracy auta - pozycja pozycyjne+mijania (do stosowania u nas gdy obowiązek jazdy ze światłami) Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Awex23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi