virek_kk Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam ~~~~~~~~~~~~~~~~ Od pewnego czasu prześladuje mnie "LAMPA ALADYNA" i napis stop. Sprawdziłem poziom oleju na bagnecie i była połowa więc kupiłem 1L oleju i dolałem do maxa, myślałem że to pomoże ale problem dalej się pojawia ;/. Kontrolka włącza się na nagrzanym silniku(1.6 16v). Czytałem ze możliwe że to czujnik ciśnienia oleju ,ale nawet nie wiem gdzie on sie znajduję i jak sprawdzić czy jest dobry. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jakieś pomysły co mogę zrobić aby w końcu miał spokój? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Rozpiskę czujników znajdziesz na downloadzie. Jeśli to pomarańczowa lampa to chodzi o stan/ilość oleju jeśli to czerwona to o ciśnienie oleju tu warto sprawdzić ciśnienie manometrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virek_kk Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jest to czerwona lampa , a skąd taki manometr wziąć? Rozpiski czujników nie znalazłem, mógł byś mi wysłać to jeśli to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Manometr na alle znajdziesz ale możesz podjechać do warsztatu i poprosić o zmierzenie ciśnienia oleju oraz sprawdzenie czujnika tegoż ciśnienia.A tu masz czujniki http://megane.com.pl/files/file/21-opis-czujnikow-silniki-14-i-16-16v/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grafit Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Witam Poszukuje czujnika cisnienia oleju czy ktos moze dac jakies zdjecie gdzie dokladnie sie znajduje?? Na odnosniku podanym przez kolege tego czujnika nie ma chyba ze jest jakas inna nazwa (przepraszam jezeli tak jest ale nie jestem mechanikiem i nie znam sie az tak na samochodach) jezeli nie macie zdjecia to bynajmniej prosze o dokladny opis.Z gory dzieki za pomoc. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Czujnik jest pod listwą wtryskiwaczy, wkręcony w blok, z prawej strony, przy skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi