Michael16V Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witajcie panowie :D jak pewnie niektórzy wiedzą jestem forumowiczem i jeżdżę Meganką 1 ph 2 kombi :D jestem co raz bardziej zadowolony jak doprowadzilem ja do takiego stanu do jakiego bym chciał ale chciałbym zmienic na klase wyżej czyli np Laguna 2 ph 1 z silnikiem 2.0 T albo jakiegos Diesla.. I dlatego założyłem ten temacik bo chciałbym abyście mi bardziej doświadczeni we francuskiej motoryzacji doradzili czy warto z tym silnikiem kupic Lagunke czy lepiej Diesla.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Dołóż troszkę i poszukaj LII phII- czyli już po lifcie, bodajże druga połowa 2006r. Jeśli diesel, to szukaj z 2,0 ponieważ jest już na łańcuchu a nie na pasku. Wszystko zależy ile km robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael16V Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) no średnio rocznie kolo 25-30 tyś km. przez ten rok zrobiłem 45 tyś km. ale byłem w trasie w niemczech po auto 2x i jeszcze do tego doszły wakacje i takie tam.. hmm mówisz o tym 2.0 dCi 150 km? Edytowane 27 Grudnia 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Tak o tym mówię. 175 już zbyt wysilony jest. Poczytaj też TEMAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael16V Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 ok dzieki za pomoc :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 150 km? Tak na marginesie to nie widziałem takich silników a już więcej wyciągnąłem :!: Jest różnica między KM a km :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Jak diesel w LII to tyko 2.0 Dci, najlepiej 150KM, chociaż 2.0T też ma dobre opinie i można LPG spokojnie założyć. W celu lepszego rozpoznania zapraszam na Forum Laguny jest cały poradnik kupującego LII Edytowane 27 Grudnia 2012 przez MB17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Niestety, ale Laguna II phI to wybór obarczony dużym ryzykiem. Osobiście samo auto bardzo mi sie podoba, ale tak jak Prezes pisze, lepiej dołożyć i wziąć Lagunę II phII, koniecznie z 2.0 dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael16V Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Tak na marginesie to nie widziałem takich silników a już więcej wyciągnąłem :!: Jest różnica między KM a km :!: oj duze literki czy małe.. chodziło mi o Konie Mechaniczne inaczej PS/HP.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 krzychu L2 za 8 tyś w dieslu to duże ryzyko L2 zadbana i nie mająca nakręcone 300tyś to już średnie ryzyko L2 w wersji 1.8 2.0 wszystkie nie ide to nawet z 2001 zadbana jest bezproblemowa każdy kto kupi L2 powoli staje się mechanikiem/sam mam jedną... :!: 2.0T nadaje sie bezproblemowo do gazu daje zadowolenie z jazdy ale ma 2mas wiec szukaj serwisowanych bo powoli one nie jezdzą diesla jak kupisz wymień panewki na korbach odrazu koszt kpl to 160zł wymiana jedno popołudnie i latasz następne 200 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael16V Opublikowano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 megane ang dzieki za rade :!: Z mechesami nie ma problemu bo sam mechanikiem jestem tak że luz :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 W gazecie był test tego laguny z silnikiem 2.0 T 150 KM i po 100 tys. km były duże zużycie panewki korbowodowe górne jakby jechał na niskich obrotach, ale moc na hamowni 151 KM,a na początku przebiegu 152 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael16V Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 a te laguny czasem nie maja 163 KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 ph I ma 163 ph II ma 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 airbites pamiętaj że to było auto w teście wiec powoli nie latało i na pewno nikt się nie przejmował czy zimny czy gorący a na fotce w aś nie jest takie złe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi