tom2125 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 :) W ten sposób można elektronicznie podnieść próg zadziałania wszystkiego na np. 12,3V i wychodzi piękna kooperacja z producentem akumulatorów..a kogo obchodzi,że klient co roku będzie nowy kupował, nie wspomnę już jak to się ma do ekologii o której tak się pyszczy. :!: Wiem jedno..to mój ostatni ,,Francuz'' i rozstanę się z nim bez żalu :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrudz Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 ale bzdury Elektronika samochodowa ma dzialac od 8V i tyle. Nawet policyjne radary czy taksometry maja homologacje na napiecie zasilania 8-16V Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Elektronika samochodowa ma dzialac od 8V i tyle. Elektronika działa, kontroluje wszystko wywala komunikaty, zapala kontrolki, rado gra, zamki się otwierają... jedynie skubany rozrusznik, będący starą, zacofaną technologicznie maszyną elektryczną nie kreci, bo działającej elektronice z pomiarów wyszło, że również zacofany technologicznie, padnięty aku go nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrudz Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Chodzi koledze pewnie o przemiłe pyk pyk po naciśnieciu guzika start... Jak elektronika stwierdzi że rozrusznik i tak nie przekręci silnika to po co ma narażać na zniszczenie akumultor ? A jeszcze daje szanse na jakieś pchanko... a tak to calkiem bez prądu to commonreila można sobie pchać i pchać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamooe66 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Czy udało się koledze odpalić to auto?? Takich przypadków miałem kilka i każdy dopalał po około godzinie. Czy po włączeniu zapłonu robi się choinka i startukje wentylator chłodnicy? Jak się udało to jakie koszta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blachai Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam wszystkich. Mam dość poważną awarię Renault Scenic II. A przyczyna jet nawet bardziej niż kuriozalna. Więc wymieniałem sobie "pompkę" do spryskiwaczy po zakończaniu naprawy samochód nie zapala. Auto boss wczytuje się wszędzie tylko nie do komputera sterownika silnika. Może wspomożecie pomysłami co mogło się zepsuć/spalić, podczas tak drobnej naprawy. Wszystkie bezpieczniki sprawdzone, wtyczki przedmuchane i wyczyszczone. Jeśli ktoś posiada jakiś schemat testowy komputera taki jak zamieszczony poprzednio ale dla komputera o numerach 0 281 013 366 to będę bardzo wdzięczny. Niestety w/w nie ma zastosowania do mojego ECD. Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez blachai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sattel Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Witam Taki objaw , ze nie czyta CLIP ECU miał kolega w swym Sceniku.Usterka tkwiła w kabelkach ,umiejscowionych w okolicach akumulatora( pod , obok) .Ponoć były przezarte . Pzdr MIrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTEMIDAN Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Mam pytanie jak w temacie Wymiana sterownika silnika czy ktos próbował o ile wiem francuzi kodują sterownik vinem .W scenicu jest edc16 clipem chyba nie da rady.Trzeba pewnie ecu wyczyścić ale jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Vin może pozostać inny nie przeszkadza , ważne immo albo sterownik na douczenia albo immo OFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTEMIDAN Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 (edytowane) cięcie Jak douczyć i czym ? Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 11 Stycznia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Przeprogramować sterownik aby sam się douczył, potrzebny programator Jak jest stary sterownik to można pamięć / flash przełożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTEMIDAN Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Właśnie rozebrałem sterownik -jest tu złącze programowe bdm , flash AM29BL802 i trzeba mieć pewnie wsad czy trzeba go wyczyścić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Podaj do jakiego auta to ma być i numery ze sterownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARTEMIDAN Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 (edytowane) W załączniku zdjęcie naklejki nr boscha 0 281 011 776 Edytowane 12 Stycznia 2014 przez ARTEMIDAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Powinna być tam pamięć 95080 / P08C3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi