pawel77 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Witam wszystkich, jestem nowy na forum, ktore znalazlem, bo mam problem... szukam rozwiazania sam, bo mieszkam poza Pl i wyjscie tutaj do mechanika wiaze sie z ogromnymi kosztami i zerowa naprawa auto do wczoraj jezdzilo , dzis rano odpalilem, silnik zaskoczyl i zgasl... potem juz nic- kreci, ale nie odpala podejrzewam problem z eloktronika mam pytanko, czy port, do ktorego sie wkalada karte, powinien po wlozeniu jej swiecic, zgasnac czy migac ? i moze ktos mial podobny problem ? i wie jak go rozwiazac ? bede wdzieczny za kazda podpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Powinien świecić się cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Miga jak coś jest nie tak lub jak zapomnisz wyjąć kartę to daje sygnał :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel77 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) no wlasnie a u mnie sie w ogole nie swieci... i chyba tu jest jakis problem...ktos wie jak to rozwiazac ? czasem pokazuje na wyswietlaczu , ze jest problem z karta i wtedy miga...i jeszcze jedno pytanie : czy da sie to jakos obejsc ? i czy to ma jakis bezpiecznik i gdzie on sie znajduje ? Edytowane 31 Grudnia 2012 przez pawel77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Trochę sprostuję swoją wypowiedź: Slot do karty jest podświetlony jak auto zostanie otwarte z karty. Slot zaczyna migać jak wciśnie się przycisk start stop a nie ma w nim karty. Slot gaśnie jak karta jest w nim i zapalimy silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel77 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :!: dzieki za dokladne wytlumaczenie to u mnie nie miga, nie swieci sie po otwarciu z karty...dzialaja wszystkie kontrolki, tylko nie slot...a po nacisnieciu start zostaje tylko znaczek akumulatora, auto kreci, ale nie zapala...akumulator jest nowy i nie mial tez szans na rozladowanie sie przez noc Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Dodano: 02 sty 2013 - 15:28 jesli chodzi, o cytowanie, to pierwszy raz na forum spotykam sie z takim zakazem, ale ok...chcialem podziekowac dokladnie tej osobie za wyjasnienia i tyle... natomiast co do pl liter- przykro mi, ale w profilu mam zaznaczone, ze nie mieszkam w Pl i tak sie sklada, ze nie posiadam pl klawiatury....moge pisac tak, a jak komus tak bardzo to przeszkadsza, to trudno, nie bede pisal w ogole...znajde forum, gdzie nie jest to jakims ogromnym problemem !!!!! bo to chyba troche nie ladnie tak nakazywac wrecz uzywania pl liter, z takim naciskiem.... szczegolnie w komputerze, czy smsach....nie mam, nie uzywam w obecnej dobie emigracji nie jest rzecza jakas szczegolna miec obcojezyczne klawiatury... w tym momencie nazywa sie to dyskryminacja !!!!! i wydaje mi sie, ze kazda inteligenta osoba, jest w stanie zrozumiec co napisalem, nawet jesli brakuje tam polskich liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adlerkm Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie wracając do tematu. Jeżeli problem jest dalej to są dwie możliwości. Pierwsza to czujnik ciśnienia na pompie CR lub opcja nr 2 - immobilizer ale stawiam na opcję nr 1 Co do immo to (teraz nie jestem pewien) ale na licznikach powinna być czerwona kontrolka która świeci się cały czas to znaczy immo aktywne, wkładamy kartę kontrolka gaśnie - immo pozwala uruchomić silnik ,podczas próby rozruchu kontrolka pyłga- awaria immo Może być też tak (jak w scenicu) uszkodzone immo - brak możliwości uruchomienia rozrusznika Czujnik ciśnienia na listwie jeżeli nie poda odpowiednich danych do kalkulatora(sterownika po naszemu)zapomnij o odpaleniu. Jest parę sposobów na to żeby to sprawdzic Edytowane 5 Stycznia 2013 przez adlerkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi