scenicool Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Witam Od niedawna mam w posiadaniu Scenica I phII. Nigdy nie sprawdzalem czy on sie zamyka dziś zlapalem za klamke i tu Hop auto otwarte. Wszystkie drzwi zamyka oprocz tych od kierowcy. To co bylo luzne to podokrecałem,problem znikł!!! Ale teraz nie zamykaja sie tylne lewe drzwi co mogło ulec uszkodzeniu niewiem gdzie szukac błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Rozbierz tapicerkę i zobacz co się dzieje z siłownikiem zamka, czy dochodzi napięcie, czy w ogóle jest siłownik (miałem taki przypadek :!: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuoi Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) U mnie w coupe nie domykał drzwi pasażera, pomogło przyuczenie pilota od centralnego (radiowy). Procedura prosta i mało inwazyjna. Jak nie pomoże to chyba niestety ściągasz boczki i bawisz się miernikiem. Procedura: naciskamy przycisk na kluczuku na ok minute, dioda zaczyna ciagle swiecic po chwili nastepuje "pstrykniecie" pod tapicerka (chyba w centralce) i wszystko dziala:) Edytowane 3 Stycznia 2013 przez artuoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ale gdzie jest centralka? Ja przypominam ze ja mam imobliliser nie pilot Dodano: 03 sty 2013 - 16:00 Wystarczy przytrzymac tylko guzik stało sie to wtedy kiedy rozlaczylem aku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ja przypominam ze ja mam imobliliser nie pilot Możesz to rozwinąć, bo nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli pisząc powyższe zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 (edytowane) chodzilo mi o to ze mam pilota w kluczyku i ze uzywam go do otwierania i zamykania w sumie to w megankach i scenicach tak jest Regulamin pkt. 5.6, 5.7 -Prezes Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Nooo? I Immobiliser też masz, chyba, że go wyciąłeś. Standardowo był montowany w tych modelach i rocznikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Wszystko jak w oryginale oczywiscie ze jest imobilliser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dodano: 03 sty 2013 - 16:00 Wystarczy przytrzymac tylko guzik stało sie to wtedy kiedy rozlaczylem aku Czyli normalna procedura przyuczenia kluczyka z przesyłem radiowym do centralki, co już długo wcześniej na forum opisano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi