burkots Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam. Rok temu regenerowałem turbo - po założeniu wydawała się głośniejsza niż przed usterką, ale było wszytsko ok. Od 3 tygodni po zagrzaniu samochodu przy dowananiu gazu ok 1900 obrotów(czyli włączania sie turbo) słuchać dodatkowy dzwięk (dodatkowy dziwny gwiazd) słyszalny przy wyłączeniu radia - trzeba się wsłuchać. Nie ma tego dźwięku na postoju, a jest tylko przy jeżdzie-przy obciążeniu silnika. Dźwięk słychać tylko od 1900-2300 obrotów. Auto sprawdzone na stacji diagnostycznej - nie ma luzów ani wycieków przy turbo, alternator też ok, rozrząd też ok, olej wymieniony, spalanie ok, kolor dymu przy wydechu ok, nie ma zaniku przyspieszenia. Także znachory nie więdzą co to jest... proszę o informację czy ktoś coś może wiedzieć w tym temacie. Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 jak to jest cichy świst, to znaczy że turbo żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 dla swojego dobrego samopoczucia można sprawdzić ewentualne luzy wirnika, jak ich nie ma, to wszystko dobrze, a jak nadal będziesz źle się z tym czuł, to za darmo przygarnę taką turbinę :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Świst jest ok, ale jest jeszcze dodatkowy - taki jakby grubszy, jest tylko przy jeździe a na postoju wcale go nie słychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 też tak mam :!: gwiżdże jak głupie :!: od ... hmm to już chyba z 17 tyś. Ja podejrzewam, że jest pęknięty jakiś gumowy wąż, ale dopóki nie gwiżdże na postoju to usterka niemożliwa do zdiagnozowania :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 no właśnie - u mnie to samo powiedzieli, że nie da sie spr na postoju - tylko w czasie jazdy i nic nie mogą zrobić. Kazali jeździć bez obaw i może za jakiś czas coś więcej wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 No u mnie jest to o tyle problematyczne, że często jeżdżę po górach, i czasami potrafi mi przykopcić, jak za mało powietrza dostaje, ale jedyny sposób na diagnozę jaki przyszedł mi do głowy to uderzyć na hamownię. Ale tam też lipa stać na aucie jak goni po rolkach bo nie jedno już się zerwało. Tak więc na razie sobie odpuszczam. Może się kiedyś rozpęknie dalej. Bądź zagwiżdże z turbiny albo tłok wyrzuci :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czekam aż coś wiecej sie pojawi, ale jak narazie wszytsko ok - 2miesiące, jestem uczulony na turbo dlatego bedę baczniej obserwował zaistniałą sytulację... :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi