Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

woda w aucie

LISTONOSZ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z woda za fotelem pasażera. Pada od 3 dniu u nasz i jak wyciągałem zakupy oparłem ręką o tylną wycieraczkę za fotelem pasażera o zonk -woda. I tylko tam nigdzie indziej.nie mam szybra. Podejrzewam że moze lecieć -dostawać się-od strony tylniego koła jak schodzi się próg i nadkole. Korek w podłodze nie wyskoczył.

post-42163-0-34257000-1357414761_thumb.jpg

macie jakieś sugestie

Głupia pora roku.Cały czas pada i zimno.

Nadkole całe od strony koła nic nie wystaje tylko to miejsce na dole co opisałem mi się nie podoba. Podłoga cała przynajmniej na wakacje była jak konserwacje robiłem.

kolego Prezesie tenatów jest dużo tylko ja nie mam szybra a woda u mnie jest tylko za fotelem pasażera i nigdzie indziej. ściągnołem kanapę i tam było sucho.jak wsunołem palce pod ten plastik na nadkolu obok kanapy (brak klucza 17 i nie mogłem tylnych pasów odkręcic)to tam było mokro. Może woda dostawać się tam gdzie napisałem?? a co do korka w podłodze to może przez niego się ona dostawać choc dobrze siedzi??pytam się bo jak wyjołem patę wygłuszającą to woda kapał z niego chociaż on był wsadzony tak ma być??

A powiedzcie mi jeszcze taką żecz czy w progać z tyłu auta ten otwór przy kole taki jajowaty ma być zaślepiony gumową zaślepką czy ma byc tam pusto?? on jest do spuszczania wody czy inną spełnia funkcję?? Ja mam w jednym i drugim progu to zaślepione.

Nie koniecznie, możliwe, że woda się tam w jakiś sposób dostaje, ale już nie wypływa z powrotem.

Kiedyś ktoś pisał na forum, o czymś podobnym, okazało się, że uszkodzona była rurka spryskiwacza tylnej szyby.

Byłem w aucie i niestety mokro z obu stron tylko że za kierowcą to wygłuszenie jest wilgotne. Widać że woda spływa z pod tego plastiku pod kanapą. Jutro demontuje kanapę i ten plastok co zasłania kable po jednej i drugiej strony. W bagażniku ten czarny dywanik jest mokry od tych wywietrzników aż do końca(do siedzenia str pasażera) 2 strona tez tak samo. Wytarłem w aucie wodę i się obruciłem teraz stoję bagażnikiem w dół. Możliwe aby woda dostawała się przez wywietrznik bagarznika?

Dodano: 06 sty 2013 - 21:22

dalej mokro

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

Nadkola całe nie ma dziur. Disiaj ściągnołem kanapę i plastiki po bokach. Pod plastikami stała wodana na wysokości śrób. Światła i szybki tył dokręciłem, uszczelki drzwi jak i szybek tylych poprawiłem. W środę jade na myjnie samoobsługową ze szwagrem zobaczymy czy będzie ciekło i w którym miejscu.

Dodano: 07 sty 2013 - 21:46

ma ktoś jakiś pomysł? skad to leci??

Edytowane przez LISTONOSZ