LISTONOSZ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam mam problem z woda za fotelem pasażera. Pada od 3 dniu u nasz i jak wyciągałem zakupy oparłem ręką o tylną wycieraczkę za fotelem pasażera o zonk -woda. I tylko tam nigdzie indziej.nie mam szybra. Podejrzewam że moze lecieć -dostawać się-od strony tylniego koła jak schodzi się próg i nadkole. Korek w podłodze nie wyskoczył. macie jakieś sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 A korek od strony koła, na nadkolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 A podłoga jest cała.?? Pod podwoziem są uchwyty trzymające przewody paliwowe. Okolice mocowania tych uchwytów często korodują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Głupia pora roku.Cały czas pada i zimno. Nadkole całe od strony koła nic nie wystaje tylko to miejsce na dole co opisałem mi się nie podoba. Podłoga cała przynajmniej na wakacje była jak konserwacje robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Poczytaj forum, o podobnych problemach już pisano. np http://megane.com.pl/topic/41059-woda-w-srodku-i-brakujacy-element/page__p__311929__hl__woda+__fromsearch__1#entry311929 http://megane.com.pl/topic/4722-mokro-pod-dywanikiem/page__p__42707__hl__woda+pod+nogami__fromsearch__1#entry42707 Woda różnymi drogami wędruje :!: Może akurat któraś z tych podpowiedzi pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 kolego Prezesie tenatów jest dużo tylko ja nie mam szybra a woda u mnie jest tylko za fotelem pasażera i nigdzie indziej. ściągnołem kanapę i tam było sucho.jak wsunołem palce pod ten plastik na nadkolu obok kanapy (brak klucza 17 i nie mogłem tylnych pasów odkręcic)to tam było mokro. Może woda dostawać się tam gdzie napisałem?? a co do korka w podłodze to może przez niego się ona dostawać choc dobrze siedzi??pytam się bo jak wyjołem patę wygłuszającą to woda kapał z niego chociaż on był wsadzony tak ma być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Wysusz te miejsca i uszczelnij pod korkiem sylikonem, tylko pamiętaj, nie tym uniwersalnym :!: A jak już matę wyjąłeś to weźmij szlaucha i polewaj od spodu a w środku niech ktoś obserwuje gdzie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A powiedzcie mi jeszcze taką żecz czy w progać z tyłu auta ten otwór przy kole taki jajowaty ma być zaślepiony gumową zaślepką czy ma byc tam pusto?? on jest do spuszczania wody czy inną spełnia funkcję?? Ja mam w jednym i drugim progu to zaślepione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 ma być zaślepiony gumową zaślepką Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 to super bo jak kupiłem auto to nic tam nie było tylko same dziury więc to latem zaslepiłem gumkami z progów z R19 pasuja idealnie.Więc to odpada co do wody w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie koniecznie, możliwe, że woda się tam w jakiś sposób dostaje, ale już nie wypływa z powrotem. Kiedyś ktoś pisał na forum, o czymś podobnym, okazało się, że uszkodzona była rurka spryskiwacza tylnej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Byłem w aucie i niestety mokro z obu stron tylko że za kierowcą to wygłuszenie jest wilgotne. Widać że woda spływa z pod tego plastiku pod kanapą. Jutro demontuje kanapę i ten plastok co zasłania kable po jednej i drugiej strony. W bagażniku ten czarny dywanik jest mokry od tych wywietrzników aż do końca(do siedzenia str pasażera) 2 strona tez tak samo. Wytarłem w aucie wodę i się obruciłem teraz stoję bagażnikiem w dół. Możliwe aby woda dostawała się przez wywietrznik bagarznika? Dodano: 06 sty 2013 - 21:22 dalej mokro Edytowane 6 Stycznia 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nadkola są całe.?? U mnie bardzo zaatakowane przez korozje były miejsca gdzie podłoga w bagażniku łączy się z nadkolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LISTONOSZ Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Nadkola całe nie ma dziur. Disiaj ściągnołem kanapę i plastiki po bokach. Pod plastikami stała wodana na wysokości śrób. Światła i szybki tył dokręciłem, uszczelki drzwi jak i szybek tylych poprawiłem. W środę jade na myjnie samoobsługową ze szwagrem zobaczymy czy będzie ciekło i w którym miejscu. Dodano: 07 sty 2013 - 21:46 ma ktoś jakiś pomysł? skad to leci?? Edytowane 7 Stycznia 2013 przez LISTONOSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Pisałem ci już. Weźmij kogoś kto będzie polewał ze szlaucha a sam sprawdzaj od środka gdzie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi