whashchoo Opublikowano 20 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam mam problem z elektrozamkiem w mojej megance sedan. Gdy samochód jest zamknięty i złapie za pokrywę bagażnika by otworzyć bagażnik odblokowuje się samochód (dobrze) ale klapa bagażnika nie. Odkręciłem elektrozamek i podłączyłem go na krótko do akumulatora zadziałał. Więc gdzie jeszcze mogę szukać by naprawić mój samochód. ? Dodam że mam problem z kierunkowskazami w tylnych lampach czasem wyłączają się może to ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Abstrahując od problemu bo nie pomogę nie wiem czy to dobrze, że "odblokowuje się samochód". U mnie (z pełnym HF) jak auto zamknięte i naciskamy przycisk otwarcia bagażnika w klapie to odblokowuje się (i otwiera) wyłącznie bagażnik. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez zaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whashchoo Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kolego u mnie jest coś nie tak z elektryką. Może to wina przetartego kabla, może masy. We wtorek ide do mechanika to się dowiem i opiszę. Miałem tz. choinkę w tylnych lampach, jak włączyłem kierunkowskaz szybciej migały światła i włączał się wsteczny. Na naszym forum znalazłem rozwiązanie, okazało się że w kostkach przepaliła się wtyka z masą, naprawiłem i chodzi bardzo dobrze. Z zamkiem w klapie nie mogę sobie poradzić ani znaleźć coś na forum, ktoś widział taki problem będę wdzięczny za lik oraz opis okablowania megane II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Poszukaj tematów z podobnymi problemami w klapie, zamki, wycieraczka tylna. Nie pamiętam w którym z nich to było opisane, jednak problem był w przewodach biegnących przez gumową przelotkę pomiędzy karoserią i klapą. Tam następowało złamanie tych przewodów i z tym związane problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whashchoo Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Już wiem winny był kabel. Przetarł się i prąd nie dochodził do zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiken Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Podłączam się pod temat... @whashchoo mógłbyś powiedzieć jaki to dokładnie kabelek był temu winien? i gdzie się on znajduje? Oraz czy można zrobić to samemu, czy też trzeba jechać do mechanika. Pozdrawiam:) mam nadzieję, że Admin jest teraz zadowolony:) dodam, że w czasach szkolych byłem najlepszy z ortografii i dziś przez Admina poczułem się jakbym zrobił kilka błedów hehe:) Edytowane 2 Lutego 2013 przez tiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Napisałeś kilka słów, w tym połowa na czerwono.. Regulamin się kłania... ten punkt o enterach także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whashchoo Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 tiken pojechałem z tą usterką do mojego mechanika w Koszalinie Jaro serwis polecam. Zobaczył co i jak, naprawił w 10 min. (dosłownie). Jak będę u niego następnym razem to zapytam który kabel dokładnie zawiódł. Mam problem z nieotwierającą się szybą w drzwiach kierowcy, jak sam nie dam rady naprawić to pojadę do Jaroserwisu oni to z pewnością naprawą. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abananesko Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 też mam problem z szybą w drzwiach kierowcy ale w tym wypadku wystarczy często wyjąć odpowiedni bezpiecznik (pod kierownicą) i włożyć go na nowo lub wymienić na nowy :) daj znać co z tym bagażnikiem bo też mam problem :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revolta Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Ja też mam problem z zamkniem w bagażniku. Gdy zamknę bagażnik to przez jakiś dłuższy czas nie chce się otworzyć. Ale gdy naciskam guzik przy otwartym bagazniku to zamek trybi za każdym razem. Na początku myślałem że może trzeba przesmarować ale to żadnego efektu nie przyniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whashchoo Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Dzwoniłem do mechanika, powiedział mi że szukali po kablu. Okazało się że był przetarty kabel w poszyciu samochodu, szukali od zamka aż po akumulator i gdzieś koło drzwi z tyłu kabel był przetarty i prąd nie dochodził do zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi