Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z otwarciem maski

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

chciałem dzis dolac płynu do spryskiwacza, pociągnąłem wajhę od maski i ładnie maska odskoczyła. Chciałem zwolnic blokadę maski więc wsadzam tam rękę i podnosze ta blokadę do fóry jak to zwykle bywało a tu maskę nadal cos trzyma. Ma ktoś jakiś pomysł co to może byc i jak się z tym uporać??

Gość michal_b_30

Zamarzł zamek pod maską - postaw w jakimś garażu, aby odmarzło a później nasmarój i po problemie. Przerabiałm to w weekend u szwagra w scenicu. U niego pomogło.

sorki miałem problemy z netem. A co do masaki to niestety usunięcie lodu i śniegu z podszybia nie pomogło. Masak pieknie odskakuje po pociągnięciu linki ale przy zwalnianiu blokady nadal coś ją trzyma.

Macie jakieś pomysły??

ja bym wstawił do ciepłego - ostatnio miałem problem bo zamarzł centralny zamek w klapce wlewu paliwa a rezerwa świeciła, 2 godzinki w parkingu podziemnym pod galerią (ok 9stopni) i ładnie się otwiera :D

Pomogło ale nie do końca, to znaczy maska otworzona ale powstał rpoblem z zamknięciem to znaczy zamek nie załapuje. Rozkręciłem go, nasmarowałem i przez chwilę było ok, alee potem zauważyłem że żabek który zatrzaskuję maskę jest juz dosyć wytarty także chyba czeka mnie zamiana tego mechanizmu. Ktos może robił juz takie rzeczy? Pytam bo nie wiem czy jak wypnę stamtąd linkę to nie będzie potem problemu żeby ja do nowego mechanizmu przełożyć

Dodano: 31 sty 2013 - 10:03

Ociepliło się i zamek działa jak ta lala :D

Ciekawe na jak długo, tak czy siak póki co wstrzymuje się z wymianą zamka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!