Aspirant44 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam !!! Dokonałem zakupu ogranicznika drzwi od strony kierowcy, z zapałem zabrałem się za demontaż tapicerki i .... stanąłem w miejscu. Odkręciłem 2 wkręty na dolnej części drzwi, 1 wkręt z boku (po lewej stronie), wyjąłem lampkę oświetlenia w drzwiach, odkręciłem wkręt i wyjąłem cały panel w przełącznikami od elektryki szyb, pod klamką znalazłem maskownicę którą zdemontowałem i odkręciłem kolejny wkręt. To tyle co udało mi się powykręcać, a tapicerka siedzi bardzo sztywno. Mam manuala do demontażu tapicerki w Scenicu II ale wydaje mie się że w moim (Scenic III 2009 r.) jest nieco inaczej. Po pierwsze nie wiem czym mam demontować osłonę głośnika w drzwiach żeby wyjąć głośnik, bo w Scenicu II bardzo łatwo zdejmowała się osłona głośnika - w tym modelu nie mogę wyjąć tej maskownicy. Po drugie: nie wiem co mam zrobić z klamką (uchwyt do otwierania drzwi od wewnątrz) bo siedzi bardzo sztywno. I jeszcze jedno: jak mam zdemontować tą tapicerkę, znajomy podpowiedział mi, że należy ją chwycić od dołu i pociągnąć w kierunku góry - po wcześniejszym demontażu bardzo delikatnych zaczepów na w dolnej części drzwi. Liczę na Wasze wszelkie sugestie i porady, bo już mam dość strzelającego ogranicznika, a nie moge go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Najszybciej będzie jak sobie ściągniesz to i poczytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fairway Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 hej tez musze zdjąć tapicerkę drzwi kierowcy w scenic III udało Ci się to zrobić jakies porady opis?? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi