siadula Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam. Nie znalazłem odpowiedzi bądź podpowiedźi na nurtujące mnie pytanie więc założyłem nowy temat. W mojej Megi pewnego cudownego poranka po odpaleniu zapalił się Check Injection i Service. Z czasem po dłuższej jeździe zgasł lecz nazajutrz znów się pojawił i tak w kółko jak mu sie podoba tzn. raz jadę i się pali, po chwili gaśnie i tak potrafił pare razy w ciągu 10 minut. Dodam że z tym komunikatem wiąał się spadek mocy. Mając tego dosyć gdy "check" palił się dłużej podjechałem do elektromechanika by zdjagnozować co go boli. Po podlączeniu wyszły 3 błędy: nieprawidłowe ciśnienie listwy, przepływomierz powietrza, EGR. Dwa pierwsze skasował elektryk bez trudu, już nie powróciły lecz felerny błąd EGR'u został nadal i "Check" również nie zgasł. Nie pomogło odłączenie EGR'u. Po przedstawieniu objawów Megi elektromechanikowi, Pan powiedział że jeżeli gaśnie tak i się zapala to nie wina może leżec w samym EGR'erze a w jego okablowaniu tzn. może być problem gdzieś ze stykami bądż wiązka kabla się przetarła. Co o tym myślicie Panowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Musisz wyczyścić, ewentualnie jeśli będzie się nadal palić SERVICE, wymienić zawór EGR. Przepływomierz też radzę dobrze sprawdzić, bo spadek mocy może być również spowodowany uszkodzeniem przepływomierza i niekoniecznie będzie pokazywać błąd. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TMPATRON Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Potwierdzam. U mnie wymiana wiązki pinów załatwiła problem. Nie chcę tego więcej przeżywać !!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi