Michal.A. Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam, jednak muszę założyć nowy temat. Ostatnio kilka razy miałem takie zdażenie, że rano po nocnym postoju auto praktycznie nie hamowało, pedał był twardy (tak jaby go naciskać przy wyłączonym silniku) i auto prawie nie hamowało. Po kilkuset metrach i kilku naciśnięciach na pedł hamulca wszystko wraca do normy. Spotkał się może ktoś z czymś takim lub wie czego to może być objawem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Padającego wspomagania hamulców. Coś się zaczyna dziać złego z serwem w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Zacznijmy od początku: Czy sprawdzileś poziom płynu hamulcowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.A. Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Nie, nie sprawdzałem ale jutro napewno to zrobie i dam znać. Z tym że sytuacja miała miejsce kilkukrotnie po czym wszystko wracało do normy a od paru dni wogóle się to nie powtarza więc nie przypuszczam żeby to była wina płynu, aletak jak napisałem - jutro sprawdze jego stan. Dodano: 03 lut 2013 - 21:34 Sprawdziłem - płyn nalany prawie pod max, także stan OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cda2 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. Od pewnego czasu mam te same objawy. Czy udało Ci się zdiagnozować co było problemem? Edytowane 20 Grudnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1965 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Na 100% problemy z podciśnieniem , czyli serwo , przewód od niego do kolektora ssącego , zawór zwrotny . Na biegu jałowym silnik pracuje poprawnie??. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cda2 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Przewód dziś sprawdziłem, oprócz tego postanowiłem sprawdzić stan tarczy i klocków i ku mojemu zdziwieniu na wszystkich czterech kołach miałem pełno smaru. Wyczyściłem wszystko i póki co ( kilka godzin minęło ) nie miałem twardniejącego pedału hamulca. Na początku hamulce były rewelacyjne, z czasem sprawność ich spadała i dalej są ślady smaru na tarczach - coś czuję, że klocki będą do wymiany przez 'profesjonalnych' mechaników. Dam znać czy po kilku dniach problemy z hamulcami powróciły bo niestety ale nie widzę związku z twardym pedałem i nasmarowanych tarcz i klocków smarem. Obawiam się, że rzeczywiście serwo będzie do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi