robeko Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Witam koleżanki i kolegów Tydzień temu kupiłem autko... u sprzedawcy wszystko jeszcze działało, a po przejechaniu 400 km - wspomaganie parkowania (fabryczne) ucichło. Próba włączenia - zgodnie z instrukcją - nie przyniosła żadnych rezultatów. Na wyświetlaczu TYLKO CZASAMI pojawia się napis na wyświetlaczu "WSPOMAGANIE PARKOWANIA - WYŁĄCZONE". Na włącznik systemu po 3 sek. naciskania zaświeca się dioda (sys. wyłączony) po kolejnym wciśnięciu guzika - dioda gaśnie... system powinien się włączyć - ALE NIC Z TEGO :) Pojechałem dzisiaj do fachowca ... jedyne co stwierdził, że program w jego laptopie nie może "skomunikować" się ze sterownikiem, i że wg niego system nie jest zasilany. Zapewniam, że przynajmniej wizualnie wszystkie czujniki wyglądają jak nowe. Czy ktoś ma jakiś pomysł co mogło się stać? Pozdrawiam Robeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Światło wstecznego w tylnych lampach świeci? Podłącz pod CAN CLIP ten się skomunikuje. Gdzie takich szukać? W ASO albo tu na forum w ofertach użytkowników. Wiele już taki jest prywatnych. Centralkę buzer i jej podłączenie znajdziesz nad lewym tylnym nadkolem. 1222, 1223, R319. R2, 260, 1006. Edytowane 13 Lutego 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeko Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Światła cofania świecą... to chyba dobrze? Czy to urządzenie z rysunku również komunikuje się z czujnikami z przodu samochodu. A czy może to być walnięty bezpiecznik? Dzięki wielkie za szybkę reakcję i chęci :) Edytowane 13 Lutego 2013 przez robeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Jak światła cofania świecą, to nie będzie czujnik na skrzyni. Trzeba szukać na wyjściu z UCH albo na kostkach wiązki. Przednie chyba maja coś wspólnego z wyłącznikiem nad pedałem hamulca.. Ale to moje gdybanie, nie mam przednich, więc mogę się mylić. Edytowane 13 Lutego 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi