michall86 Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Cześć. Mam mały kłopot - od jakiegoś czasu wspomaganie kierownicy chodzi dość ciężko. Kiedyś przy manewrach parkingowych kierownicą można było kręcić jednym palcem, teraz już nie jest tak kolorowo. Zwiększając prędkość nie czuć już różnicy w zwiększaniu "twardości" wspomagania. Dodatkowo dzisiaj zauważyłem, że podczas skrętu kierownicą w zakręcie 90 stopni dodając gazu kieronica pozostaje w skręcie. Nadmienię, że to Megane Sport 2007 r. 2.0 DCi (ok 175 km). Nie znam się zupełnie, ale jest tu podobno inne zawieszenie i jakaś elektroniczna szpera.. ;/ Proszę o pomoc, bo nie wygląda to dobrze. :) Dodano: 18 lut 2013 - 00:05 Dzisiaj przysłuchałem się usterce i słychać delikatne popiskiwanie podczas skręcania kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 (ok 175 km) Rozumiem, że to przebieg :) Przy tak małym przebiegu wspomaganie siada :lol: Posprawdzaj czy nic się nie wypięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michall86 Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Nie to są KM :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Chyba bym zaczął od wymiany wspomagania - używane na allegro są po ok. 120-150pln (Z WYSYŁKĄ) - więc nie dużo. O ile w Twoim egzemplarzu jest takie samo elektrycznje jak w każdym innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi