Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z drzwiami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam problem z drzwiami w mojej megi 2 z roku 2002 3drzwi . Już opisuje jak to było . Przy mrozie drzwi od kierowcy mi zamarzły i niechcący pociagnełem mocniej za klamke . Drzwi się otworzyły . Po zamknieciu samochodu z pilota i nastepnie po otwarciu z pilota pociągając za klamke drzwi nie chcą sie otworzyc (klamka od środka otwiera normalnie) . Gdy otworze drzwi od środka i wcisne pare razy przycisk zamknij/otwórz "w środku" to klamka zewnetrzna zaczyna działać , tylko do momentu gdy zamknę go z pilota i otworzę , wtedy znów nie działa . Rozbierałem juz zamek i drzwi ale wszystko wydaje sie ok . Proszę o pomoc co może być przyczyną ?

Dodano: 05 mar 2013 - 18:32

Pomoże ktoś ?

Dodano: 10 mar 2013 - 07:57

Halo pomoże ktoś ?

Przyczyna wilgoć i zimno. Poczekaj jak się zrobi cieplej i wtedy zobaczysz czy przeszło. Jak nie to będzie trzeba kupić nowy mechanizm zamka.

Edytowane przez aston76

Było ciepło ostatnio 15 stopni w słońcu i nic , wystarczy kupić sam zamek ? Wie ktoś może ilu pinowa jest kostka w Renaul Megane 2 2003r wersja 3 drzwiowa z HF chodzi o drzwi kierowcy. A pytanie z innej beczki , bo nie działa mi też HF od strony kierowcy . Od strony pasażera działa . Jak wymienić czujnik w HF ?

Widzisz w pierwszym poście nie napisałeś jednej ważnej informacji, że posiadasz HF. Proponuję najpierw doprowadzić to do porządku a potem się martwić o zamek. A info jak wymienić mikorwyłączniki na forum już dawno sobie spokojnie leży. Opcja :!: się kłania

Edytowane przez aston76