Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dziwne zachowanie szyby

olej897

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z elektryczną szybą kierowcy. Gdy próbuje otworzyć to wszystko działa w porządku lecz gdy chce zamknąć to przy pierwszym "kliknięciu" szyba nie reaguję, a przy drugim "kliknięciu" szyba zamiast podnosić się to opada. Zamknąć szybę mogę tylko i wyłącznie przez zatrzymanie się i naciśnięcia 2x na pilocie przycisku od zamykania. Więc stworzył się nowy problem. Zresetowałem komputer przez odpięcie akumulatora i gdy spuściłem szybę w dół aby "przyuczyć" to do góry już nie da rady jej podnieść nawet za pomocą pilota.

Jakaś rada? Bo za oknem piękna pogoda ale dość zimno jeszcze :lol:

Dodano: 04 mar 2013 - 18:07

Potrzebuję szybkiej pomocy.

Może CLIP? Zawieszony komputer?

Edytowane przez olej897

Wyciągnij przełączniki w drzwiach kierowcy .Odepnij wtyczkę z przełączników kierowcy i pasażera .We wtyczce połącz piny B4 z B5 krótko - szyba powinna iść do góry.Jeżeli się ruszy to przytrzymaj tak długo aż się zamknie.

post-3001-0-16347500-1362424135_thumb.jpg

Nie działa u mnie ten sposób.

Podniosłem szybę do góry za pomocą rozkręcenia ślimaka przy sterowniku i odwrócenia linek w drugą stronę. Ale nadal będę szukał rozwiązania problemu bo teraz nie mogę opuścić szyby

Na bank sterownik. Przerobiłem to w przednich drzwiach od kierowcy i aktualnie pasażera. Na dniach będę montował naprawiony sterownik. Z przodu są identyczne. Z tyłu jeszcze nie rozbierałem więc nie odpowiem czy pasuje. Jeżeli będą miały te same oznaczenia to powinien pasować.

• 1 miesiąc temu...

Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy ;)

Na czym polegała naprawa? Gdzie to było naprawiane?

Mi ostatnio wysiadł sterownik silnika od prawej szyby z przodu, a wczoraj ten z lewej. Prawy wymienili mi w warsztacie bo i tak musiałem wstawić auto. Lewy "naprawiłem" sam - po prostu był mokry (wysuszyłem, kontakt spray'em po wszystkich wtyczkach, nasmarowałem prowadnice).

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie

P_r_z_e_m_o

Nie wiem co w nim zrobili dokładnie. Na 100% rozebrali go w miejscu bolca, który wchodzi w silniczek. Wysłałem go do Electric Cars. Tu link do nich na portalu www.allegro.pl/my_page.php?uid=9062953 Problemem jest wilgoć w drzwiach i dlatego padają sterowniki.