zawisza1980 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Moim zdaniem po wycięciu immo zamek raczej nie działa. Trzeba dołożyć osobny sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jak pisałem kolega, który ma kangura (tylko młodszego 2 lata) też wyciął immo i centralny działał z pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesolcmg Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Witam. Posiadam megane 1 ph2 2000r. i dzisiaj nie otworzyłem drzwi bo centralny nie zadziałał. Najgorsze że w drzwiach zamki też nie działały przy zakupie więc ręcznie też nie idzie(auto mam od czerwca). Myślałem że bateria to kupiłem i wymieniłem następnie zrobiłem procedurę kodowania klucza poza samochodem ale starałem się przy szybie przedniej. Nie wiem czy dobrze ale nie miałem innego pomysłu. Nie wiem jeszcze czy przytrzymując przycisk na kluczu dioda powinna mrugać? a potem zgasnąć i dwa razy kliknąć. Czy mogło się gdzieś zalać przez deszcze? Jak na razie immo widać że miga normalnie w aucie. Pozdrawiam i liczę na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesiok89 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Witam. Posiadam renate meganke 2000 rocznik po lifcie. Ostatni wymieniałem stacyjke i mechanik wpisał mi nowy kluczyk do komputera a stary mi oddał. Pomyślałem wiec ze bezpieczniej mieć dwa kluczyki wiec dorobiłem sam grot do starego aby pasował do nowej stacyjki. Autko pięknie pali na obu kluczykach. Chciałem jednak zaprogramować zamek centralny i działa mi tylko na jednym kluczyku. Próbowałem metodą 10 sekund i 2 kliknięć. Czy jest możliwe zaprogramowanie 2 kluczyków do zamka centralnego? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahles Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Witam. Żona wymieniła akumulator i baterie w kluczyku. Renault megane 2000r po lifcie. Przestał zamykać centralny zamek z pilota, tylko działa zamykanie centralne od środka z pulpitu. Męczące jest wciskanie wewnątrz auta przycisk centralnego zamka a potem kluczykiem ręcznie zamykanie drzwi pasażera. Z góry dziękuję za pomoc 🍻🍺 Próbowałem parować kluczyk (przysbosobić) z filmików na yotube ale zero reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekbarjam Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Po odłączeniu akumulatora (wymiana rozrusznika) przestał działać centralny zamek z kluczyka i immo. Samochód nie widzi kluczyka. Akumulator w samochodzie naładowany, Bateria w pilocie sprawna. Kontrolka miga. Próbowałem przyuczyć kluczyk zgodnie z powyższymi wskazówkami. Zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz. Po 10s kontrolka na kluczyku gaśnie. Wciskam 2 ( albo 3) razy i nic się nie dzieje. Oczywiście odpalić nie da rady. Kontolka od immo miga szybko po przekręceniu kluczyka. Pilot radiowy. Scenic RX4 200r 1.9 dCi. Bezpieczniki sprawdzone. Gdzie jest odbiornik pilota odpowiedzialny za centralny zamek? Siedzi w UCH czy ma gdzieś na zewnątrz jakiś moduł, antenę? Może coś uszkodziłem przy demontażu rozrusznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi