Agueda Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Witajcie! Od niedawna jestem posiadaczką meganki, wcześniej jeździłam 15 letnim fiatem i troche się gubie w obsłudze meganki :lol:. "Problem" jest następujący, pewnie dla "starych wyjadaczy" śmieszny, ale ja jestem tylko kobietą i nie chce nic schrzanić :). Otóż zauważyłam dziś, że ilość płynu chłodniczego jest znacznie poniżej minimum, nie chce tak jeździć, tym bardziej, że w niedziele jadę w trasę. Chciałabym ten płyn uzupełnić - mogę? Czy muszę cały płyn wymienić? Widzę, że płyn jest zielony, to pewnie ten oryginalny renault, spróbować wlać ten sam, czy np. uzupełnić prestonem? Można mieszać płyny? Nie wiem co wlewali poprzedni właściciele.. Podpowiedźcie mi, bo nie mam nawet jeszcze warsztatu dla meggi do którego bym mogła spokojnie jechać na wymiane, a przed weekendem lepiej żeby miała ten płyn uzupełniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Poczytaj np. ten http://megane.com.pl/topic/43264-pytanie-o-plyn-do-chlodnic/page__p__324639__hl__glaceol__fromsearch__1#entry324639 Na przyszłość - na górze strony jest taka opcja co się zowie :lol: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Dolej "czegoś" tego samego koloru, a przy okazji wymień , całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi