jacek30 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Nie jesteście sami mój pali ok 10l na 100km Wtryski sprawdzone,przepływka sprawdzona,czujnik temp.Wymieniony.Termostat ok. Zdaje mi się ze turbina nie chodzi Czy to może być przyczyna większego spalania??? czy macie jeszcze jakieś pomysły czemu tyle pali??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nabojowy Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Regulamin forum jasno mówi o zasadach zamieszczania zdjęć :) - Prezes Odpięcie przepływomierza to tylko wypięcie tej wtyczki na zdjęciu powyżej? Edytowane 2 Lutego 2014 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Tak Edytowane 2 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nabojowy Opublikowano 3 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 To jest ten przepływomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cywil114 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Witam wszystkich ja tez mam problem ze spalaniem jak kupilem samochód palilo ok 6 litrow i wszystko bylo ok padla turbina wymienilem na regenerowana i spalanie wzroslo do 9 litrow wymiana przeplywki i innych czujników z innego samochodu ktore jezdzi normalnie nic nie pomogla sprawdzanie błędów po kilka razy (gdyż mam taka możliwość) nie wykazuje zadnego błędu i wydaje mi sie ze to przez turbine ktora nie dziala jak powinna 1.9 dci nie posiadalo tzw turbo dziury którą mozna odczuc w 1.9tdi a u mnie wystepuje tak jak by nie ciagla od dolu tak jak wcześniej to było Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Dodano: 01 cze 2014 - 23:23 Przyczyna zle wyregulowana turbina, demontaż transport do goscia ktory regenerowal przyznal sie do błędu, wyregulowal, montaż calkiem inne auto Edytowane 2 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scenicpl Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam, A ja myślałem iż mój szczeniak lubi paliwo 7.3 średnie <_< , po wymianie naprawdę zasyłfiałego filtra powietrza i oleju napędowego 6.9 trasa 40km dziennie 1.9 DCI 120KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karollublin Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Witam, Jestem na tym forum nowy. Mój problem polega na tym że Scenic 1.9dti 2000r. strasznie dużo pali miasto 7,5 bez klimy z lekka nogą a trasa 6,5-7 i maks prędkość do 120 na autostradzie. Objawy kopci na czarno i jest strasznie mułowaty. Turbina jest ok. obecnie stoi u mechanika zostały już sprawdzone wtryski mechanik powiedział że mogą być ale wypadało by je wymienić na nowe i za egr gdzieś przy kolektorze ssącym jest dziura. Jest możliwość że to przez to? Czy szukać dalej. Dodam że rozpędzić się tym do 100 to trzeba liczyć w latach świetlnych a o wyprzedzaniu dużego w trasie mowy nawet nie ma. Co mogę jeszcze sprawdzić? Przepływka kat zawalony? samochód odpala i jeździ teoretycznie normalnie poza tym spalaniem i przyśpieszaniem. Proszę o pomoc w renówkach jestem zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek901 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) witam mam problem z dozym spalaniem oleju napedowego silnik 1.9 dci 120km pali mi jakies 10 litrow na 100 kilometrow jaka moze byc przyczyna ? prosze o pomoc Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 11 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Lejące wtryski, blokujące się hamulce, zapchane filtry, korki itp itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi