derk Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Witam Posiadam od wczoraj Meganke z 2002r z silnikiem 1,6 16V 107KM. Chce założyć instalacje lpg, zastanawiam się gdzie to zrobić w okolicach Bytomia. Tak prawdę mówiąc jaka będzie (zestaw) optymalna dla tego silnika. Mam jeszcze pytanie czy bedzie do niej potrzebny emulator? Proponowano mi już STAG 4+ reduktor AC R01 wtryski AC W01 2500zl BRC Sequent 24 2800zł "W przypadku Pana samochodu w zupełności wystarczy STAG 4 plus ale jeżeli będzie nacisk na ISA to też można założyć. Instalacja posiada dwuletnią gwarancję bez limitu kilometrów. Jeżeli zaś chodzi o koszty to cena za zestaw z listwą AC W01 to 2300 zł, natomiast zestaw z wtryskiwaczami Hana 2600 zł. Do sterownika ISA 2 dopłata 50 zł." Jaki zestaw i gazownika polecacie z ok. Bytomia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robswo Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Polecam staga 4+ z osprzętem jak napisałeś, mam w megane scenic 1.6 16V od miesiąca taki zestaw i chodzi rewelacyjnie, pali około 8,5L gazu ( przejechane na gazie 2500km ) . Powiedz gazowanikowi żeby włączył funkcje "ciepły start" silnik jak jest zagrzny +30 stopni odpala odrazu na gazie Ja zakładałem w Lubecku koło Lunlińca około 50km od Bytomia. Cena 2600zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 STAG 4+ reduktor AC R01 wtryski AC W01 2500zl Zestaw wydaje się rozsądny, ale na Twoim miejscu wziąłbym wtryski Hany. Ja na Stagu 4+ przejechałem już prawie 17 000km na razie 0 problemów i mam nadzieję, że tak zostanie. Silnik mam dokładnie taki sam jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derk Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Tak jak pisałem w Megance będę zakładał gaz, a że czeka mnie wymiana oleju zastanawiam się jaki wlać? Wcześniej jeździła na pełnym syntetyku i ma przebieg 109tys.km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Moja ma ponad 200kkm w tym 145kkm na gazie i nadal biega na syntetyku (od początku ten sam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Lej syntetyk dalej. Moja Laguna od początku jeździ na syntetyku 5 W 40 (obecnie 172000km) i od wymiany do wymiany (15000km) zero dolewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAT7 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) Dodano: 21 mar 2013 - 11:50 Do tego samochodu SQ 24.11, reduktor 1200, pomarańczowe wtryskiwacze. Jeżeli auto posiada karte to najprawdopodobniej trzeba będzie zastosować czujnik poziomu paliwa. Edytowane 21 Marca 2013 przez MAT7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 MAT7 chyba miałeś na myśli emulator poziomu paliwa (benzynki), ale to nie zależy od karty tylko od tego czy ta Meganka ma komputer pokładowy czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derk Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 (edytowane) Witam W końcu jestem wstępnie umówiony na montaż LPG w Bytomiu firma Davati, warsztat polecany na forum.lpg. Będę zakład zestaw STAG 4+ reduktor AC R01 wtryski AC W01 2450zl Pytałem o wtryski Hanna czerwone, ale gazownik polecał AC. Dają lepszą możliwość regulacji, z serwisem tez na + i podobno z wtryskami Hanny bywaja problemy. Nie wiem dlaczego uparty na te AC, pewnie ma większą marże Emulator podobno nie jest potrzebny. Dodano: 23 mar 2013 - 08:03 Wróce do tematu instalcji Lpg, a dokładnie mówiąc do wlewu w klapce paliwa. Powiem szczerze jakoś nie widzi mi się ta opcja, mało miejsca pod klapką . Pewnie będe musiał używać przejścia, w dodatku zastanawiam sie że ingerencja w błotnik może rozpocząć korozje. Wlew "wstydu" w zderzaku mi nie przeszkadza. Edytowane 21 Marca 2013 przez derk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Ja też mam w zderzaku i jakoś mi to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yetiwest Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Będziesz zadowolony montażu u Davati, robią to naprawdę profesjonalnie :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Emulator podobno nie jest potrzebny. Potrzebny może i nie, ale przydatny napewno, bo w przeciwnym razie będzie ci schodziło pb razem z lpg i co jakiś czas bedziesz musiał robic test zegarów żeby skasować rezerwę Wróce do tematu instalcji Lpg, a dokładnie mówiąc do wlewu w klapce paliwa. Powiem szczerze jakoś nie widzi mi się ta opcja, mało miejsca pod klapką . Spokojnie wlew wchodzi pod klapkę i nie potrzeba żadnej przejściówki, mam tak w swojej megance. A wlew w zderzaku wg mnie szpeci bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derk Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Dzisiaj odstawiłem Meganke do gazownika, podpięli komputer i niestety wyszły dwa błędy PO 136 i PO 141. Podobno padnięta sonda lambda za katalizatorem :!:, czyli koszty wzrosną . Dziwne że kontrolki nie wykazywały błędów . Dodano: 30 mar 2013 - 15:36 Instalacja zamontowana, samochód na razie śmiga bez zastrzeżeń . Co powiecie na temat montażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burn Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Co powiecie na temat montażu ? Wtryskiwacze LPG wkręca sie w te nadlewy w kolektorze( nawet podobno one po ta są.) no ale jak chodzi to OK. Instalacja zamontowana, samochód na razie śmiga bez zastrzeżeń . - a na pb nie bylo problemow do tej pory ?, jakiego fejsa użyli do szczytania tych błedow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 A wlew gazu nie przeszkadza podczas tankowania benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi