Skocz do zawartości

Jak przełączyć z temp. wewnętrznrj na zewnętrzną ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio szukałem na necie ukrtytch funkcji klimatronica w Scenicu II. Znalazłem informację aby trzymać przełącznik komputera pokładowego i przycisk START-STOP przez jakieś 5 sekund. Trochę się pobawiłem, popstrykałem i pokazuje mi cały czas temperaturę tyle że we wnetrzu samochodu. Nie mam zielonego pojęcia jak to zmienić. Ktoś coś podpowie ??????? Dzięki pozdr

Gdzie Ci tą temperaturę wewnętrzną pokazuje, na wyświetlaczu głównym czy na klimatroniku???

Jak na głównym, tam gdzie zazwyczaj jest zewnętrzna, to pierwszy raz o takiej możliwości słyszę, a jak na klimatroniku to tam sobie ustawiasz jaka wewnątrz ma być, a nie jak jest. Zakres od 15 do 27 stopni w większości ustawialna co 0,5 stopnia, tylko przy skrajnych skacze o cały stopień.

Na wyświetlaczu właśnie. Normalnie jak wsiadam w autko i jade to w miarę wzrostu temperatury z nawiewów rośnie mi właśnie ta na wyświetlaczu, czary hehe. Nie mam zielonego pojęcia jak to znów zmienić. Dziś odłączyłem aku na jakieś 20 min i nic nie pomogło. Chyba na CLIP-a musze jechać bo na moich kompach tego nie sprawdze. Jeszcze myślę że może padł czujnik zewnętrzy ale do czasu jak nic nie robiłem wszystko grało więc sam tak nagle by się nie uszkodził.

http://megane.com.pl/topic/858-megane-ii-tricks-tips/page__st__16

Ja te informacje zastosowałem w moim Scenicu i kupa :-(

Może jutro jeszcze powalczę w tym temacie i jak coś wymyślę to z pewnością sie pochwale.

W tym temacie i na tej stronie nic o zmianie wyświetlania temperatury wewnętrznej, w miejscu zewnętrznej nic nie napisano. Jest tylko kilka postów o trybie serwisowym, sprawdzania działania zegarów. :notacrook: