kepasa04 Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Wiecie jak poznać lampę czy Anglik czy EU ?? Mam takie coś : http://allegro.pl/show_item.php?item=3100478808 i cena OK - nawet SUPER, gościu mówi że z rozbitej Renatki na PL blachach wyjął i nie wie jaka to... Są zdjęcia etykiet, kiedyś gdzieś mi ktoś chyba napisał jak poznać ale odnależć nie mogę... POMOCY :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Może pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho36 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Witam serdecznie ,aby nie zakładać nowego tematu proszę o wyjaśnienie czy do swojego scenica mogę założyć lampy z anglika a jeżeli nie to dlaczego bo nie znam się na tym zupełnie czym się różnią i proszę o opinie na temat takich lamp http://allegro.pl/renault-megane-scenic-99-03-reflektor-lampa-lewy-i3106543111.html ,czy lepiej oryginał w używce? Edytowane 30 Marca 2013 przez krzycho36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MB17 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Jak założysz angliki to będziesz oślepiał jadących z przeciwka. Z zamiennikami nie miałem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 czy do swojego scenica mogę założyć lampy z anglika a jeżeli nie to dlaczego bo nie znam się na tym zupełnie Możesz owszem ale nie będziesz miał przepisowo oświetlonej drogi. Czyli lewa będzie świeciła za daleko niż prawa.A powinno być odwrotnie. I przeglądu nie dostaniesz za takie lampy. Są takie folie naklejane na lampy co powodują przystosowanie lamp angielskich do prawostronnego ruchu jaki u nas panuje. Kolega w toyocie coś takiego ma i jeździ od paru lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burn Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Przerabiałem ten temat w Fabi az do bólu i E ileś tam jest bez większego znaczenia. Miałem na swoich E1 a lampy i tak byly UK. różniły się tylko malutką strzałeczką w oznaczeniach ( nawet symbole były ident. jak w EU.) Ogólnie odradzam taką modyfikację bo na przeglądzie będą zgrzyty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho36 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Dzięki z a szybką odpowiedź i kupię chyba te z allegro bo z używkami można się naciąć. Edytowane 30 Marca 2013 przez krzycho36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 (edytowane) Z tymi foliami bym uważał, bo chyba na przeglądzie to nie przejdzie chyba że znajomy diagnosta ale i taki za dużo ryzykuje. Edytowane 30 Marca 2013 przez pcz_07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2013 Jeździ tak już jakieś 4 lata i nie ma kłopotów z tym na stacji diagnostycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyczek0077 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 (edytowane) Witam kolegów podepnę się do tematu. Z tego co tu widzę jest mowa o przednich lampach. A jest możliwość założenia tylnych lamp Anglików np do scenica lub meganki, bo raczej nie powinno być jakiś problemów, że to źle świeci Edytowane 31 Maja 2013 przez Kamyczek0077 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Tylne lamy są identyczne. W autach z USA są inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyczek0077 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 No ja cb rozumie. Tylko czy mogę jeździć na tylnych światłach z ANGOLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Można jeździć bo nie ma różnicy między tylnymi lampami angielskimi i kontynentalnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamyczek0077 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 A przy przeglądzie albo policja się tego nie doczepi, że tylne światła to angole?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Kolego lampy tylnie angielskie od wersji europejskiej niczym się nie różnią i są zamienne względem siebie :o :o :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi