zielonypan Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 prosze o opinie uzytkownikow meg ze strumienicami prosze o podanie typu silnika i co sie zmienilo po instalacji (TYP STRUMIENICY) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 szybciej sie wkreca na obroty w dci. bardziej smierdzi dieslem i dymi ja nie mam strumienicy tylko wywalony katalizator i zrobiona na zamowienie puszke z chromoniklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 zależy o jakich strumienicach mówimy, ja miałem strumienice (za 45zł) w Clio 1.2 , nie było odczuwalnej poprawy, a na minus wydech głośniej pracował z wiadomych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 snap, jak byś załozył strumienice to by cie pewnie turbo wysrało w 1000km pozatym moment obrotowy z dołu się obniża jedynie moc w wysokim zakresie obrotów sie podnosi... no i szybciej na obroty się wkręca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 wiem bo strumienica to badziewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Wstawiłem strumienicę za 70 zł gościu który mi to sprzedał obiecywał lepsze osiągi i niższe spalanie ale to wszystko bajki , nie ma żadnej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 jezeli mowa o benzynie to nie ma zadnej roznicy przed i po ale tak jak pisalem w dci jest odczuwalna roznica po wycieciu kata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 snap, powiedz mi taką rzecz: jak jest umiejscowiony katalizator u ciebie??/ przed czy za silnikiem??? duzo było roboty z wyciągnięciem go??? a pozatym czy masz sąde lambda przed czy za katalizatorem??? bardzo kopci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 tak jak u ciebie zasilnikiem jak mowil facet ktory to robil: jest troche roboty, samemu ciezko go wyciagnac co do sondy to chyba jest przed ale glowy nie daje ogolnie katalizator jest bardzo dziwny tzn ma dziwny ksztalt cos w stylu litery S wiec nie ma szans na wstawienie strumiennicy itp trzeba robic na zamowienie jutro wrzuce fotki jak to wyglada od strony turbiny minimalnie wiecej kopci ale jak sie depnie, no i smierdzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 ma śmierdzieć bo sie przecież gnojówkę do baku leje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 no tak ale zapach jest bardziej intensywny, w sumie kogo to obchodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek42007 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam, ja nie dawno wcisnołem strumienicę zamiast tłumika środkowego (w sumie i tak go nie miałem) i praktycznie żadnej różnicy nie ma... :-/ no, może ciut lepiej się wkręca w obroty. Co do dźwięku to też nie ma żadnej różnicy-trochę się ździwłem bo myślałem, że będzie głośniej chodził. Co do spalania to się jeszcze nie wypowiem, bo co i raz mi się dzieje z elektryką i albo jeżdżę na zbyt wysokich obrotach albo na zbyt niskich a ostatnio to w ogóle nie jeżdżę bo mi nie chce zapalić... :-x Z czasem może w stożek przyinwestuje ale tylko dla walorów słuchowych. Nie oszukujmy się z silnika 1.4 dużo wykszesać się nie da... :cry: :cry: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 witam. ja mam strumienice taką za 70 zł :) po prostu musiałem wstawic cokolwiek w miejsce katalizatora :) różnicy nie ma raczej żadnej, ani w obrotach, dynamice, ani w spalaniu ani głośności pracy. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elvis Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam. zielonypan widze, że masz dCi (dieselka), tym samym nie polecam takich modyfikacji. Mój brat miał stożkowy filtr powietrza i strumienicę w wydechu, w Kadett-cie 1.8 16V. Lepsze zbieranie, ale i spalanie wzrosło o jakieś 10-20%. Ja szukałem info o stożkowym filtrze powietrza, do mojego 1.9 dTi (chciałem coś poprawić bo mam wersję 80 kM). I znalazłem informację, że diesle wogóle (niezależnie od producenta) źle znoszą modyfikacje wydechu bądź dolotu powietrza. Może zacząć kopcić, albo nierówno pracować. Fabryka to jakoś oblicza, że wydech jest tak zkonstruowany by spaliny zbyt szybko i w nadmiernej ilości nie opuszczały komory cylindra. I jest to dograne jakoś z oporami jakie stawia dolot i filtr powietrza. Takie modyfikacje najlepiej (czyt. najprofesjonalniej) byłoby przeprowadzać łącznie z modyfikacją programu sterującego pracą silnika ChipTuning. Ale tu niestety koszty rosną chiptuning wraz z testami na chamowni to koszt ok. 1'500-2'000PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Też mam strumienicę. Jedyne zauważalne zmainy to: szybsze wkręcanie się na obroty oraz inny dźwięk pracy wydechu. Ten akurat mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi