petros28 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam ja mam taki problem pasy w mojej megance po odpięciu nie zwijają sie w taki sposób ,porysowalem sobie drzwi od wewnątrz przy zamykaniu, wciąz zapominam je sciagac recznie i wpadaja między drzwi i rysują mi lakier, czy jest na to jakas rada czy czeka mnie wymiana pasów . pozdrowienia Ateny Grecja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Mam bardzo podobny problem.... i narazie nie wiem co z tym zrobić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 jezeli nie bylo dzwona :) to proponuje rozebrac i przesmarowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petros28 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Nawet nie wiem jak rozebrac boczki i czym przesmarowac starczy tawotem czy jakims specjalnym preparatem w spreju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 petros28, no towotem to raczej nie bo potem ubranie jest ubrudzone... a rozbiera sie to tak ze ciągniesz do siebie ten czarny plastik na słupku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petros28 Opublikowano 26 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 dzieki myslę ze nic nie uszkodze no i oczywiście przesmaruję w wolnym czasie zobaczymy czy to da jakis efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratownik77 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Odgrzewam stary temat pasów, ponieważ za radą serwisu przesmarowałem taśmy silikonem w sprayu i teraz zwijają się jak błyskawica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 ratownik77, Taśmy czy mechanizm ? Pytam, bo ta przypadłość i mnie dotyka a nie chciałbym czegoś spaprać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratownik77 Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Diodaku - taśmy:) Wysuwamy je do końca i spryskujemy silikonem z odległości kilkunastu centymetrów na całej długości taśmy. Można jeszcze miękką szmatką całość dokładnie rozetrzeć. Najlepiej coś podłożyć od spodu żeby silikon nie znalazł się w całym samochodzie. Pomaga w większości przypadków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 a czy pasy zdemontowali ?? bo ja je smarowałem ,znaczy ten bębenek przez teki otwór zaślepiony gumką i tez troche pomaga bez rozbierania. Ten otwór jest w karoserii auta we wnęce drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratownik77 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 To jeszcze raz ;-) Bez rozbierania słupków wyciągamy pas na całą możliwą długość i powoli spryskujemy silikonem. Smarowanie samego bębenka niewiele pomoże.Pas zwija sprężyna. Ponadto ryzykujemy pobrudzenie świątecznego ubranka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 ratownik77, a jak posmarujemy pas, to ubranko się nie pobrudzi? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ratownik77 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Jeśli rozetrzesz bezbarwny silikon to nie masz szansy się pobrudzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 to ja juz nie wiem gdzie jest ta sprężyn hmmm... ktora trzeba nasmarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Panowie, ja też już się gubię. Smarujemy pasy, sprężyny, czy co...? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi