ponuryzniwiarz Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Witam,w związku ze zmianą firmy ubezpieczeniowej poszukuje info na temat zabezpieczenia auta na wypadek kradzieży.Chodzi mi dokładnie o informacje jakiego typu zamontowany jest fabryczny immobiliser (czy w ogóle jest ) i alarm o ile też jest.Samochód to scenic IIphI 2006 rok.Zwykle są zawsze jakieś nalepki na szybach informujące o takim ustrojstwie,u mnie nie stwierdziłem żadnej.Za wszelakie info z góry wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 jakiego typu zamontowany jest fabryczny immobiliser Nie rozumiem, immobilizer to immobilizer, nie pozwala uruchomić silnika bez odpowiedniego "kluczyka"We wszystkich autach działa identycznie, nie słyszałem, żeby ktoś podawał jakiś typ immo. Co do alarmu, no cóż... Każdy Scenic ma immo, ale nie każdy ma alarm, a może być wszystko. Poza tym z tego co wiem TU interesuje jakie zabezpieczenia są w samochodzie a nie dokładny model i typ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Zazwyczaj wystarczy podać czy to jest zabezpieczenie montowane fabrycznie, czy dodatkowe montowane indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Ładnie tak papugować Jak najbardziej ale tym razem mój jeszcze niedoszły ubezpieczyciel zażyczył sobie jakiego typu jest fabryczne zabezpieczenie i dlatego pytam,ale dziękuje za odpowiedź.Szukałem tego w specyfikacji auta którą kiedyś dał mi życzliwy pan z serwisu ale tam nie ma nawet najmniejszej wzmianki o rodzaju fabrycznego zabezpieczenia. Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Ja ostatnio podawałem, że to fabryczna blokada zapłonu i wystarczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 No niestety ale angielskiemu brokerowi trzeba sprecyzować bardzo dokładnie.Od tego zależy wysokość stawki,zresztą w UK stawka zależy od wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) w angielskim brokerze podajesz wyposażenie dodatkowe zabezpieczające. Samochód już jest sklasyfikowny w grupie a cene ubezpieczenia można obniżyć poprzez dodatkowe zabezpieczenia np imobiliser czy gps tracking czy alarm Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez pawelsonx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Broker zmieniony,znalazłem tańszego,mniej wymagającego.U mnie sprawę komplikuje to że scenic jest lhd a nie wszystkie firmy chcą ubezpieczać samochody z importu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi