pawelb5913 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) próbowałem zakodować dwa piloty, po kilka razy, bez rezultatu :P Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez pawelb5913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 A sprawdzałeś, czy piloty są sprawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 sprawdzałem przez aparat cyfrowy - widać że wysyłają sygnał. Ale mrugająca lampka immo wskazuje na to że immo jeszcze nie padł.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Kluczyki otwierają zamki? Jeżeli nie, to jest problem z odbiornikiem IR. Może to być płytka, wtyczki lub przewody płytka->UHC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Swoją płytkę instalowałem w megance znajomego - działała więc płytka jest ok. Płytka jest dobra, kluczyki raczej też. Skrzynka bezpieczników.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 pawelb5913 jaki numer komputera jest potrzebny :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Wiesz, jak coś elektrycznego nagle przestaje działać, najpierw sprawdza się bezpieczniki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Sprawdzałem i bezpieczniki ale nie jest tak że w środku w skrzynce coś mogło się popsuć. Na drodze z kostki do bezpiecznika albo z bezpiecznika do kostki, bo kiedyś coś takiego miałem ze światłami stop, że w tej skrzynce był jakiś problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Jak już coś się działo niedobrego w UHC, to raczej kończy ona już żywot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Ja miałem tą historie ze światłami stop 3 lata temu i do tej pory było ok. Teraz mam bezpiecznik od stopu poza skrzynką, można powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Czyli są gdzieś problemy na linii zasilania peryferiów w UHC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Wyciągnąłem dziś skrzynkę bezpieczników. Przewody od czujnika podczerwieni wchodzą do skrzynki siwą kostką (5 przewodów) a wychodzą kremową kostką w której jest bardzo dużo przewodów. Czy na 100% kolor przewodu od czujnika do skrzynki jest taki sam od skrzynki do komputera.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Generalnie w temacie pisze o ph II ale w moim przypadku chodzi o ph I. Na mechanice znam się ogólnie ale na elektryce prawie w ogóle ale to nic. Przejście od czujnika podczerwieni do skrzynki jest, a przez skrzynkę.?? Jak sprawdzić czy przez skrzynkę jest przejście.?? Czy na pewno kolor z jednej strony skrzynki odpowiada temu samemu kolorowi z drugiej strony.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Czy na pewno kolor z jednej strony skrzynki odpowiada temu samemu kolorowi z drugiej strony.?? Znając francuzów to powiem że nie koniecznie. Potrzebujesz schematy elektryczne auta i musisz szukać po oznaczeniach pinów w kostkach ze schematów. Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Nie ma możliwości, aby to były te same kolory. Sygnał z odbiornika (niezależnie, czy IR, czy radiowy) najpierw idzie do dekodera. Tam po sprawdzeniu i zaakceptowaniu jest przekazywany do ECU silnika i siłowników centralnego zamka. Jeżeli miałyby to być takie same przewody, to byłby bajzel w przewodach. To tak w skrócie, ponieważ po drodze są przekaźniki, kondensatory, bezpieczniki, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi