WojtekGLS Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. ************************* Jestem na zakupie Meganki i mam pytanie czy warto , mam trzy sztuki do wyboru , poniżej linki : ************************* 1. http://otomoto.pl/renault-megane-2-0-16v-140-tys-aso-C26848978.html ************************* 2. http://otomoto.pl/renault-megane-1-6-16v-sliczna-cala-w-orygina-C28601818.html ************************* 3. http://allegro.pl/renault-megane-ii-1-9-dci-120-km-bogata-wersja-i3148765525.html ************************* ************************* Prosba o opinie przy wyborze Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 6 Kwietnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Pierwsza trochę się sprzedaje. Zdjęcia wydaje mi się, że robione na jesień (zółte liście na drzewach). Druga taka sobie i po zdjęciach za dużo nie można powiedzieć. W trzeciej urwane mocowania tłumika, także brak napisu megane na klapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGLS Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Jesli moge zasugerowac to mam przymiarke do tej trzeciej , z tego co sie dowiedziałem była robiona 10 tys temu turbina (papier), olej wymieniamy co 10 - 12 tys wiec w sumie tak jak powinno byc , widac ze zadbane auto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 nr 3 nie ma oryginalnych naklejek na tylnych progach... brak napisu megane na tylnej klapie alusy Renault ale nie fabryczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGLS Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) nie ma oryginalnych naklejek na tylnych progach... ************************* Czy oznacza ze była malowana czy że możliwe ze ktoś je odkleił ? ************************* Czy one czasami nie są naklejane pod chlapacze? Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 pyt 1 - odklejone pod malowanie - dziwne, bo nie ma napisu megane na tylnej klapie pyt 2 - naklejone są bezpośrednio na progach - na saym koncu progu, czesto są "zżólkinięte" ale z tego co wiem to nikt ich nie usuwa o tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Czy oznacza ze była malowana czy że możliwe ze ktoś je odkleił ? To oznacza że miała jakąś przygodę. Do tego dochodzi brak napisu na klapie, czyli też byłą prawdopodobnie malowana. (trzeba dobrze obejrzeć podłogę bagażnika i zobaczyć z którego roku jest założona wnęka na koła zapasowego, bo jest wykonane z plastiku). Do tego dochodzi urwane mocowanie tłumika (ok. 100zł kosztuje zamiennik w ASO z wymianą). Brakuje także zdjęć komosy silnika. A to daje do myślenia. Następna rzecz jak mi się nasuwa to wymiana turbiny. Wymienił turbinę 10tyś km (ciekawe czy założył nową, regenerowaną czy tylko używaną z innego auta) i teraz sprzedaje? Trochę to nie logiczne ze strony sprzedającego jeżeli zrobił remont turbiny za powiedzmy 2tyś zł. No chyba, że ma także do wymiany wtryski albo pada sprzęgło. Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGLS Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Napisał ze była wymieniana jest na to gwarancja, a powodem sprzedaży jest zakup większego(został zakupiony) - samochód od 2008 roku w Polsce , sprowadzony z Francji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) kolego - kupisz paścia i będziesz mówić o francuzach, że to paście... dobra MII z 2003r kosztuje około 15k zł Jest ich bardzo dużo na rynku więc poszukaj innej, po2 czarna nie jest za ładna... Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez burkots Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekGLS Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) kolego - kupisz paścia i będziesz mówić o francuzach, że to paście ************************* Miałem wczesniej Lagune LIphI i nie narzekałem , w sumie to bezawaryjna , normalne naprawy wiec do francuzów jestem na "tak". ************************* Boje się tylko o silnik diesla , bo benzyna to raczej bedzie bez większych niespodzianek . ************************* A co myślicie o tej : ************************* http://otomoto.pl/renault-megane-1-9-dci-gwarancja-C26150334.html Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Kolego ceny tych aut odpowiadają ich stanowi technicznemu. Dobre auto kosztuje swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extreme666 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wygląda na to,że pród robiony był dwa razy a do tego lakierowany zderzak tylny.Tylny lewy błotnik też mi wygląda na lakierowany.Zobacz czy naklejki przy nadkolach są orginalne czy dorabiane.Pasowanie elementów nadwozia pod psem.Auto z zewnątrz wygląda na zdrowo zaniedbane-rysy,obcierki,wgniecenia. Wnętrze-ze zdjęć robionych telefonem niewiele szczegółów widać. Ogłoszenie zawiera wiele nieścisłości.Niby opłacony,ale do opłat.Turbina ma polską gwarancję,czyli kogo i na jaki czas?Co to za tablice?No i gdzie był ów przegląd robiony.Jeśli nie ma faktury za wymianę rozrządu trzeba traktować go jako do wymiany. I jeszcze szczegół.Wygląda na to,że auto jest pofirmowr,więc sam wydruk serwisowy jest do weryfikacji w polskim ASO w celu potwierdzenia przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Kolejny paść wg mnie - z 05r za 12k?? Kolego drogi - 17k to cena odpowiednia do tego rocznika, foto nawet nie oglądałem bo nie ma po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMoL Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Niby jeszcze do opłat - więc 13.500 trzeba liczyć ;) Jeżeli faktycznie ma papiery na wszystko co było robione(choć zazwyczaj w komisach bywa z tym bardzo różnie ;) )to może i warto. ************************* Co do mojej opini; w tych pieniądzach spokojnie znajdziesz zadbanego benzyniaka, ja bym 1.9 odpuścił ;) ************************* Pozdrawiam ;) Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi