dani34 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. U mnie wycieraczka włącza się na wstecznym biegu, pomimo że mam przednie wyłączone. Czy to normalne ? I czy da się to wyłączyć ? Takie jedno pytanie, co ma wspólnego praca tylnej szyby z silnikiem :) Na przyszłość zakładaj tematy w odpowiednich działach. Przenoszę P_r_z_e_m_o Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 nie rozumiem tematu posta, ale... u mnie też tylna włącza się automatycznie, gdy spełnione są dwa warunki: - uruchomione są wycieraczki przednie - wrzucam wsteczny bieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Czy to normalne ? I czy da się to wyłączyć ? Jest to nienormalne, wyłączyć nie można chyba, że clipem da się coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani34 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Czyli niewiadomo co jest nie tak. BO wycieraczki przednie mam wyłączone. Musze jeszzcze sprawdzić czy jak wykryje czujnik descz na szybie z przodu to może wtedy tylko mi chodzą. Zweryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Wyłączone są na 0, w poz 1 jest automat, a ten jest równoznaczny z włączonymi wycieraczkami przednimi, nawet jak nie są akurat w ruchu, bo automat uznał go za niepotrzebny. W 1 pozycji przednich, tylna też rusza automatycznie zaraz po włączeniu wstecznego. można spróbować odłączyć przewód, który z UCH do tylnej klapy biegnie i wzbudza pracę tej wycieraczki przy wstecznym biegu. Poszukaj go w kostce przy napędzie wycieraczki, odłącz i zaizoluj. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Ale po tym zabiegu wogóle nie będzie miał tylnej wycieraczki. Może lepiej jakiś wyłącznik na tym przewodzie by w razie deszczu można było ją uruchomić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Nie ma takiego przewodu.Przewód od wstecznego idzie do UCH i to UCH decyduje czy włączyć tylną wycieraczkę jeżeli jest włączany wsteczny i spełniony warunek włączenia przedniej.Podejrzewam, że ma cały czas włączone przednie na poz 1 i dlatego włącza się tylna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi