Tom_89 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, Meganka ma się świetnie natomiast mam pytanko w sprawie silnika 1.5 dCI w moim Clio II Ph II Dzisiaj zajrzałem pod osłonę silnika i przy bodajże 3 wtrysku od lewej jak się patrzy było mokro jak na poniższym zdjęciu jakby coś wyschnięte, może olej ? Do tej pory z silnikiem wszystko ok, w mrozy itd. zawsze odpalam a błędów żadnych nie było i auto śmiga elegancko. Czy to mogą być objawy czegoś ? czy się tym nie przejmować ? Może to stary brud jakiś bo w reszcie wtrysków i zakątków jest taki kurz naturalny i sucho. Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Tom_89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Wygląda jakby popuszczała uszczelka ogniowa pod wtryskiwaczem. Nie wyczuwasz delikatnego zapachu spalin pod maską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Ja bym to dokładnie wymył, i zobaczył skąd to ocieka. Bo tu wyglada że któryś ring pod przelewem sączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OE Reniak Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 wygląda na uszczelkę pod wtryskiwaczem - zdemontować wtryskiwacz, wyczyścić i zamontować na nową uszczelkę i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Dzięki, czyli nie jest najgorzej. Można powiedzieć moja pierwsza usterka wtryskiwaczy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dki Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Czasami jest tak,że jest wżer i trzeba gniazdo frezować,uważaj również przy dokręcaniu bo wkręcasz w aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Już wszystko ok, ja nie mam smykałki oraz narzędzi do takiej roboty i oddałem do serwisu. A było tak jak pisaliście czyli podkładka pod wtryskiwaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi