sylwekdm Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam. Przewertowałewm całe forum na temat tej przypadłości, było kilka tematów z tym zwiazanych ale nigdzie nie było rozwiązania. Od jakiegoś czasu mialem błąd "niestały" tylko w pamięci komputera P0340 czujnik wałka rozrządu. Ostatnio jednak wyskoczył ten błąd na desce: ikonka silnika, service oraz check emission. Wyczyściłem czujnik, styki sprawdziłem wiązkę skasowałem błąd. Przez parę dni był spokój, później znowu to samo. Skasowałem kolejny błąd i zamówiłem nowy fabryczny czujnik identyczny jaki miałem. Zanim doszedł nowy czujnik,pojeździłem parę dni i do samej wymiany nie było, zadnego błędu na kompie (nawet ukrytego). Mimo to zdecydowałem się na wymianę, bo po co ma nowy leżeć. Po dwudziestu kilometrach wyskoczył znów ten sam błąd na desce.:) Co dziwniejszego wypiąłem wtyczkę czujnika wykasowałem błąd i mimo nie podłączonego czujnika błędu nie wywala. Już nie mam pomysłów co dalej. Samochodzik nie ma żadnych objawów negatywnej pracy. Jeździ jak jeździł. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Miałem podobnie. Ale dodatkowo pała mi sonda lambda. Wymiana na nowy czujnik plus nowa sonda załatwiła sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Poczyściłem wtyczki w sondach i jeszcze raz w czujniku. Bez zmian. Myślę, że gdyby walnięta była któraś z sond, wyskoczył by mi również jakiś błąd. Chyba wrócę do starego czujnika i sprawdzę bo od jakiegoś czasu był spokój i na nim nie było błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xlesioox Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A u mnie wywala ten błąd i od czasu do czasu potrafi odpalić na 2-3 razem ale tylko wtedy jak ciepły, na zimnym nie ma problemu. Wymieniłem czujnik położenia cylindra ( ten przy rozrządzie ) i nic dalej to samo, szukałem tak jak kolega na forum ale rozwiązania problemu nie znalazłem, może ktoś wie co jeszcze może być przyczyną? A stało się to po wymianie rozrządu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Sprawdź ustawienie rozrządu. Może jest przestawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xlesioox Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Sprawdze a gdyby był przestawiony to wszystko poza zapalaniem byłoby ok? normalnie chodzi przyspiesza odgłos silnika ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Dalej walczę z usterką, byłem na clipie: dodatkowo doszedł błąd przestawiacza faz rozrządu. Do sprawdzenia wiązka czujnik-ecu i ustawienie rozrządu ze szczególnym zwróceniem uwagi czy rozrząd nie przeskoczył na kzfr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xlesioox Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 U mnie naprawiono, zerwany klin na kole, rozrząd przestawiony 4 zęby, pasek i koło trzeba było nowe reszta ok. Naprawiono 900pln za wszystko i jak nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Cztery zęby to sporo. Jak miałeś nowy rozrząd to nie podlegało gwarancji? Może źle złozyli, a teraz ściemniają z przyczyną. Dodano: 24 lip 2013 - 22:49 Problem rozwiązany. Wymiana rozrządu i kzfr załatwiła sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Witam, borykam się z problemem grzechotania podczas odpalania. Rozrząd + Kzfr były wymieniane 2 lata temu. Od tamtej pory nic nie grzechotało i auto ładnie odpalało. Obecnie podczas odpalania na zimno dobiega ten niepokojący dźwięk. Zastanawiam się czy to początek końca koła czy może zły odczyt danych z czujnika położenia wałka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Sprawdź poziom oleju w silniku i jak jest mało do dolej na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka94 Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Oleju mam max, a do jego wymiany zostało około 6 tyś. km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi