krysiakwrc Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Witam to mój pierwszy post na forum i pewnie ktoś powie mi, że źle szukałem ale mam strasznie uciążliwy problem. Dziś byłem podpiąć auto do ko ptera i mam problem z poduszkami w fotelech z lewą i prawą, oraz z blokadą kierownicy. Cięzko może będzie mi to opisać ale spróbóję. Wmomencie gdy zaplam auto zapala mi się błąd poduszek, antynapad też otwiera wtedy drzwi, jak gaszę auto to nie blokuje kierownicy, wtedy włączam zapłon czekam aż kontrolka od poduszek zgaśnie i w tym momencie wylaczam zaplon i kierownica sie blokuje. Tak jest za kazdym jednym razem więc wnioskuje, że poduszki są jakoś powiązane z blokadą. Naprawa semej blokady to 600zł gość chce w warsztacie, co mogę sam naprawić, gdzie zajrzeć pod fotel kiedyś zaglądałem i jest tam masa wtyczek ale nie podłączonych do niczego. Dodam, iż rok temu nie było problemu z tym po zimie się to zaczeło a auto u mnie nie miało wypadku, gość w warsztacie macał fotel kierowcy i podobno poduszka jest. Bardzo was prosze o pomoc bo nie wiem od czego mam zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Co do blokady- masz HF czy nie??? Czy karta jest w slocie, czy tylko anteny ją czytają w czasie gaszenia silnika?? Nie jestem pewny, bo na to specjalnie uwagi nie zwracałem ale w autach bez HF gdy karta jest w slocie, to blokada nie zaskakuje od razu po zgaszeniu silnika, a dopiero po wyjęciu karty z czytnika. Tak przynajmniej to pamiętam ze sceniola syna ale musiałbym to sprawdzić, niestety dopiero w niedziele około południa będzie taka możliwość.... O kontrolce poduszek i kostkach pod fotelami jest kilka tematów z poradami co sprawdzić i co poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiakwrc Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 tak mam HF i karte mam zawsze w slocie i blokada rusza jak dopiero wyjmę kartę, dobrze to jeszcze przeszukam forum, ale może znajdzie się ktoś kto będzie znał odpowiedz na moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Skoro masz HF i kartę zawsze w slocie to działa tak samo, blokada zaskakuje dopiero jak kartę wyjmujesz po zatrzymaniu silnika. Czyli jeden problem z głowy, bo nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysiakwrc Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) jak nie istnieje?? problem własnie jest bo nie ważne czy mam karte w slocie czy nie mam to jak jest błąd air bag to kierownica i tak się nie zablokuje Problem rozwiązany, nie mogłem spać z tego powodu i o 6 poszed łem do garażu, odsunąłem fotel, znalazłem te wtyczki w podłodze rozpiąłem u kierowcy i pasażera i podpiąłem na nowo. Brak błędu AirBag kierownica się blokuje więc wszystko działa jak należy :P Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez krysiakwrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi