PanMarek Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam, mam taki problem podczas odpalania silnika (1,9DCi 2002)przepala się bezpiecznik od rozrusznika, co skutkuje oczywiście tym, że auto nie odpala. Problem w tym, że po wymianie na nowy bezpiecznik dzieje się to samo. Po paru wymianach i automatycznych prawie przepaleniach, odłączyłem akumulator na malutka chwilkę, wpiąłem kolejny bezpiecznik (tym razem 30A)i odpalił. Powyższy problem pojawił się parę razy w ciągu dnia, czasami po wymianie odpala normalnie, a czasami cyrk (odpięcie akumulatora itp). Dodatkowo na koniec dnia na wyświetlaczu pojawił się komunikat SELECT NEUTRAL nie dało rady zamknąć zdalnie drzwi (nie mówiąc już o mrugnięciu światłami i aktywowaniu auto alarmu) no i znów od początku odpiąłem akumulator (zapomniałem dodać, że oczywiście bezpiecznik od rozrusznika się znów przepalił), wymieniłem bezpiecznik i dało radę zamknąć zdalnie drzwi. Odpalać go już nie próbowałem. Proszę o pomoc, może ktoś z Was miał podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Najprawdopodobniej rozrusznik do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Ja bym też sprawdził dokładnie całą skrzynkę z bezpiecznikami właśnie tą w komorze silnika, wszystkie złącza, połączenia, czy nie jest zalana czasem. Byc może w niej jest zwarcie, ewentualnie gdzieś po drodze na przewodzie do rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 wpiąłem kolejny bezpiecznik (tym razem 30A)i odpalił Raczej proponuję koledze wrócić do takiego bezpiecznika jaki powinien tam być. Inaczej może być nie ciekawie, jak spali się instalacja elektryczna. I trzeba przejrzeć całą instalacje czy nie ma gdzieś przetarcia na przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi