paweus Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witam jestem nowym użytkownikiem na forum , posiadam stonkę 2.0 8V z 1999r. Mój problem polega na tym , że nie zawsze odpala nie zaleznie czy silnik jest ciepły czy zimny i czasami potrafi zgasnąć ,dodam że wymieniłem filtr paliwa , proszę o pomoc w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Należy zacząć od clipa i dowiedzieć się co boli , z objawów wynika czujnik położenia wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweus Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Od clipa to znaczy podpiąć się pod komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 Tak :(, pod dedykowany do renówki. Uniwersalne nie dają rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweus Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) Dzięki , jak się podłączę to dam znać co z tego wyszło. Edytowane 1 Maja 2013 przez paweus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 clip nie zawsze pokazuje błąd czujnika położenia wału. Warto się dostać do tego czujnika i na początek dokładnie wyczyścić, przy okazji zmierzyć jego rezystancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 1 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 (edytowane) Powinien być zapisany błąd położenia wału, czyszczenie nie zawsze pomoga, najlepiej oscyloskop w łapkę i sprawdzić co pokazuje Wykres jaki powinien być Edytowane 1 Maja 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweus Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 (edytowane) Nie wiem czy to będzie to ale przeczyściłem przepustnice a dodam , że brudu było dużo i narazie odpukać pomogło . Oczywiście dam znać jak będzie to . Dodano: 02 maj 2013 - 22:27 Przeczyszczenie przepustnicy pomogło , jeżdżę dwa dni i wszystko wporządku. Edytowane 1 Maja 2013 przez paweus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi