marcin87GD Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 (edytowane) Witam Od dzisiaj jestem dumnym posiadaczem Megane II 1.9dCi i tak na dzien dobry mam pytanie w sumie zwiazane z eksploatacja, auto jest po wymianie turbiny co potwierdzone jest gwarancja i oleju. Sprzedajacy poinformowal mnie, ze zalal Megane olejem 5w40 owej firmy MANNOL podobno bardzo dobry. Ja jakos wczesniej sie z nim nie spotkalem, moze ktos z was mial juz z nim stycznosc? Po prostu zastanawiam sie czy go zlac i zalac cos zaufanego? Czy on w ogole spelnia normy Renault? Bo przyznam sie bez bicia, ze nie wiem jakie silniki Renault maja. Pozdrawiam Regulamin się kłania, szczególnie punkty dotyczące pisania postów. Na razie tylko uwaga. :unsure: Edytowane 4 Maja 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Renault poleca elfa i ma jego rekomendację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin87GD Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 (edytowane) To w sumie wiem, ale chodzi mi o to czy lepiej go zlac i zalac wlasnie Elfem? Czy zostawic i poczekac do nastepnej wymiany i wtedy ewentualnie zalac Elfem? Wiadomo, ze temat olei to temat rzeka, ale moze ktos zna MANNOLa? Jak wyżej... :unsure: Edytowane 4 Maja 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 (edytowane) Witam Kilka dni temu wymieniałem olej u siebie i w seicento żony. Do seicento leje olej 15W-40. Kupując oleje zauważyłem promocję na olej Mannol lany z beczki w cenie 11 zł za litr. Nie znałem tej marki więc zapytałem sprzedawcę. Usłyszałem, że te oleje stosuje grupa VW. Jednak zanim kupiłem wpisałem sobie nazwę w wyszukiwarkę i przeczytałem tę dyskusje: Olej Mannol Zrezygnowałem z zakupu. Tak jak napisałeś temat wyboru oleju to temat rzeka. Ją ci chcę tylko pomóc w podjęciu decyzji. Do swojej megi stosowałem Castrola w tym roku przeszłem na ELF. Pozdrawiam Edytowane 4 Maja 2013 przez dj-doc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin87GD Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Tak sie zastanawiam po najzwyczajniej chce jak najlepiej dla Megane, tymbardziej ze jezdzila na pelnym syntetyku i na chwile obena ma nowe turbo. Jezeli chodzi o Elfa 5w40 jaki konkretnie polecacie? Zastanwia mnie tez fakt czy owy MONNOL odpowiada specyfikacja Renault? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 (edytowane) Jeśli nie zauważyłeś, to po raz ostatni upominam.. :unsure: Co do zalecanyego oleju, to jest już odpowiedni temat, tam znajdziesz odpowiedzi i specyfikacje. Edytowane 4 Maja 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi