luigibros Opublikowano 8 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Witam. Od 2001 roku byłem posiadaczem Megane 1.4 16 V po lifcie. Auto sprzedałem i teraz staram się kupić scenica 2006-2007r. Zjezdziłem pare komisów, osób prywatnych i na nic godnego uwagi nie trafilem. Dziś na allegro znalazłem taką ofertę: http://allegro.pl/show_item.php?item=3221647792 vin auta: VF1JMSE0639165645 Proszę o jakiekolwiek spostrzeżenia na temat samochodu. Ma ktoś pojęcie czy na tylnej klapie sam znaczek renault bez napisu Renault lub scenic wystarczy? I prosiłbym jeśli ktoś jest w stanie o rozszyfrowanie Vinu. Pozdrawiam Dodano: 08 maj 2013 - 21:59 Widzę że z pomocą ciężko :/ Staram się znaleźć coś po Vin-ie i z tego co się doszukałem to 3 w tym winie oznacza rok produkcji i wychodzi ze to 2003 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Vin możesz sobie sprawdzić na moje renault, pokazuje datę pierwszej rejestracji 23/04/2008. Napis scenic powinien być pod znaczkiem na tylnej klapie, zwróć uwagę na tylną wycieraczkę, może to przypadek a może nie działa, nie widzę na tych fotkach czy są naklejki na progach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Przede wszystkim to sprzedawca sam nie bardzo wie co sprzedaje. To nie jest wersja grand tylko zwykła i 1.5dci. -albo mi się wydaje albo zderzak przód ma inny odcień, -naklejka na prawym progu jest, na lewym już nie widać, -wycieraczka tylnej szyby- albo po prostu tak się zatrzymała, abo jest uszkodzona, -brak napisu na klapie bagażnika- naprawa lakiernicza albo wymiana całej klapy, -mała dobrych zdjęć wnętrza, ale wydaje się zadbane to może i przebieg być realny. Do sprawdzenia w ASO, -podgrzewane szyby?? Raczej tylko jedna, tylna, -wyposażenie bogate ale nie widać czy jest ESP/ASR, -nr VIN sprawdzisz rejestrując się na stronie renault.pl, Edytowane 9 Maja 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Hoho, ale ma wyposażenie: -immobilaser... muszę sprawdzić bo chyba też mam to już nikogo sie nie będę bał ;) -multimedialna kierownica- :( że niby filmy wyświetla? -radio raczej bez mp3; -wyłącznika ESP nie widać; -przód już po zarejestrowaniu jakąś drobną przygodę miał patrząc po stanie tablicy rejestracyjnej; -tylna wycieraczka niepełną dawkę Viagry dostała bo jakoś tak stoi... Raczej uszkodzona bo przez 6 lat nie udalo mi się tak zatrzymać; -ogrzewana tylko tylna szyba, dla przedniej opcja "dobra widoczność"; -strasznie nisko przednie wycieraczki (nie na znacznikach); -wątpliwości co do tylnej klapy; -w przebieg przy tej cenie wierzyć mi się nie chce; -nigdzie nie ma zapisu że bezwypadkowy ;) Co rozumiesz że z pomocą ciężko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi