qweluke Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Witam, powiedzcie mi prosze czy da radę przełożyć standardowy licznik z MIII na taki z wersji GT? Macie gdzieś fotki jak on w nocy świeci? I po co są te strzałki (Góra/Dół obok obrotomierza? To jest licznik do Automata?) Edytowane 9 Maja 2013 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djosiriss Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 strzałki są chyba po to co w nowych toyotach czyli pokazują kiedy zmienić bieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 A jak sie ma sprawa kompatybilności? Podejdzie ten licznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 W nowych SIII i MIII całe wyposarzenie auta siedzi w liczniku i może być nie tak prosto , nie da się zrobić nic clipem tylko ręczna edycja zawartości eepromu w celu dopasowania do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Czyli nie da rady czy nie wiadomo? :( Jak go podłączę do auta - dla sprawdzenia - mogę coś popsuć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Ważne aby przebieg na liczniku był mniejszy niż twój :( bo inaczej przepisze się do ABS przebieg, lub odłącz pompę abs na czas testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 OK, podmieniłem licznik. Działa bez problemu (tak dla potomnych piszę) Jednak licznik jest z wersji z automatyczną skrzynią biegów przez co się nie nadaje do manuala ;( Wywala błędy, żeby sprawdzić skrzynię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Czyli szukanie licznika z manulną szkrzynią albo kombinacje z wsadami do licznika Edytowane 10 Maja 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) kombinacje z wsadami do licznika Coś o tym wiemy... :P Musiał być porównać wsad z kości z obydwóch liczników i metodą prób i błędów dojść do właściwej konfiguracji. Chodzi o tą 8 bitową pamięć zaznaczoną na czerwono. Edytowane 10 Maja 2013 przez Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) W razie "W" mam na zbyciu programtor :P VP 280 zakupiłem sobie większą maszynke, ale tą kość idzie odczytać byle czym Sam dochodziłem u siebie - wymianę radia i grzanie foteli Edytowane 10 Maja 2013 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Licznik oddałem, może mi się jeszcze kiedyś trafi z GT ale z manualną skrzynią biegów :P Ale będę to miał na uwadze, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Ale wybór wersji auomat/ maunal idzie ustawić a pomocą CLIP-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignas Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Ja chciałbym zapytać od siebie. Czy jeżeli kupie zegary z auta po wypadku to czy po podłączeniu dla testu mogą pokazać się błędy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignas Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 A po odłączeniu i podłączeniu starych znikną ? I czy te błędy można usunąć pod komputerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi