seitedo Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Witam. Czasem zapominam wyłączyć światła po zgaszeniu silnika, i rozładowałem akumulator. Czy jest opcja przerobienia zasilania tych swiateł tak aby po zgaszeniu kluczyka i wyjściu nie było na nie zasilania? Pozdrawiam. P.S. I nastała niezręczna cisza..:P Może jednak ktoś podpowie coś w tym temacie? Pozdrawiam. Edytowane 11 Maja 2013 przez seitedo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakin Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) Witam, nie wiem na ile moja odpowiedź wniesie coś do tematu, ale może warto zainwestować w automatyczny włącznik świateł (np. TAKI)? Coś podobnego "jeździ" w Astrze mojego ojca i sprawuje się ok. Chyba, że w PHI (u mnie w PH II jest) jest sygnał dźwiękowy o niewyłączonych światłach (pika jak zgasisz silnik, wyciągniesz kluczyk a nie zgasisz świateł) i po prostu Tobie nie działa? Pozdrawiam Edytowane 15 Maja 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Witam. Powinien chyba być sygnał, ale jakoś nie działa. Chyba kupię coś takiego z linka. Mam nadzieję ze będzie działał po mmojej myśli. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Za bardzo kombinujecie Panowie. Wystarczy zakupić buzzer z generatorem (np. taki). Podłączenie jest banalnie proste. Zasilanie pod przewód świateł, masa pod krańcówkę drzwi. Działa to jak fabryka dała, czyli przy zapalonych światłach, po otwarciu drzwi, buzzer się odzywa. Milknie po zgaszeniu świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Wcześniej jezdziłem Sieną, Ale ją rozbiłem. Tam, światła gasły po przekręceniu w stacyjce kluczyka. Pozostało przyzwyczajenie i wolałbym aby dało się przerobić podonie: światła gasną po przekręceniu kluczyka ..:)Dlatego zapytałem Was czy jest to możliwe. Pozdrawiam..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 W Megance jest tzw. moduł komfortu, i to on zajmuje się takimi rzeczami. czy jest to możliwe Jest możliwe. Pytanie, czy warto dokonywać takiej modyfikacji. Ten buzzer jest w standardzie (zaznaczony na czerwono): Na forum wklejamy odpowiedni link z hostingu. Poprawiłem :) - Prezes Ty masz auto już po liftingu, tak więc taki buzzer jest na pewno. W wersjach przed liftingiem, zdarzało się, że go nie było. Możliwe, że z tym Twoim coś jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Od początku nie działa.. Można dać większą otkę? Bo nie wiem gdzie go szukać...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 (edytowane) U Ciebie to troszkę inaczej wygląda (wizualnie, ale zasada ta sama), ponieważ Ty masz wersję po liftingu (fotka jest od wersji przed liftingiem). Chodziło mi o pokazanie, że buzzer to nie jest mój wymysł, tylko fabryka tak wymyśliła. PS-fotkę P_r_z_e_m_o zmniejszył, była jako miniaturka z odnośnikiem do większego. Edytowane 14 Maja 2013 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 w którym miejscu jest montowany ten buzzer? Wiem że fotka to miniaturka, ale nie otwiera odnośnika do większego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 pod bezpiecznikami w kabinie, nad lewym kolanem kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 14 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Dzięki..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 W tym temacie wstawiałem fotki jak to w moim sceniolu starszym wyglądało. Kawałek buzera widać pod eliptycznym zaznaczenie na 4 fotce w tym poście: http://megane.com.pl/topic/4471-scenic-gdzie-znajduja-sie-przekazniki/page__view__findpost__p__42139 Zaznaczone przekaźniki od wycieraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 -fotkę P_r_z_e_m_o zmniejszył, była jako miniaturka z odnośnikiem do większego. Namieszałeś ostro przy wklejaniu linku do fotki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganelapua Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Sprawdz Kolego ,czy buzzer nie odzywa się przypadkiem po otwarciu prawych drzwi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seitedo Opublikowano 15 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 OK. Sprawdzę i napiszę..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi