Paweł_Sz Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Cześć, od pewnego czasu (jakiś miesiąc po gwarancji :P ) zaczęła mi się czasem otwierać klapa bagażnika w Megance. Jadę sobie a tu ciach i odskoczył zamek. Staję, zamykam i... za chwilę znowu się otwiera, czasem ponownie po krótkiej jeździe. Na szczęście klapa trzyma się, jak centralny zamek jest zamknięty. W sieci znalazłem opisy podobnych problemów w Megane II. Miał ktoś z Was takie hece z zamkiem klapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Pierwsze słyszę jeśli chodzi o MIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Ja bym obejrzał microstic klapy pewnie on daje impuls do otwarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeeperPL Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja z tym walczyłem trochę. Okazało się, że w klapie bagażnika zbierała się woda i powodowała zwarcie zamka. Zamek wymieniony na nowy ale źródła przecieku nie zlokalizowałem... Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Źródłem przecieku jest 3 światło STOP. Sparciała uszczelka. Lampa jest na wcisk. Wyciągasz ją, czyścisz ze starej uszczelki, odtłuszczasz, przyklejasz porządną uszczelkę okienną. Na koniec montujesz lampę i jeździsz dalej bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi