cinas Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) Witam Wkońcu miałem trochę czasu i dokończyłem doświetlanie zakrętów przy pomocy halogenów i modułu DS454 Moduł DS454 pobiera informacje z lini can, doświetlanie działa do prędkości 40km/h Potrzebujemy jeszcze 2 przekaźniki ze stykiem przełącznym aby rozdzielić zasilanie do halogenów - fabrycznie halogeny są połaczone ze skrzynce połączeń Wszystkie połączenia wykonane w skrzynce połączeń pod maską obok akumulatora Zasilanie bierzemy CM (złącze 6-ścieżkowe)CZARNE pin 1 + pin 3 masa Linia CAN CT1(złącze 12-ścieżkowe)SZARE pin 7 Sygnał CAN L pin 9 Sygnał CAN H Halogeny AN(złącze 8-ścieżkowe)BRĄZOWE pin 2 halogen lewy pin 3 halogen prawy W tym miejscu podpinamy przekaźniki Schemat podłączenia przekaźników , robimy taki układ dla każdego halogenu Tak wygląda moduł Przekażniki Pajączek Edytowane 1 Października 2015 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Co ze schematem?? Przy wyłączonych swiatłach mijania doświetlanie też jest wyłączone?? W jakiej cenie może Pan mieć ten moduł?? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Bym musiał potwierdzić cenę ale ostatnio było 150 zł Doświetlanie działa zawsze do prędkości 40km/h można to zmodyfikować i dołożyć jeden przekaźnik i halogeny będą się zaplały jak będą zapalone światła Schemat DS454_schemat_A4.pdf Edytowane 6 Stycznia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffsa Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 a zamiast przekaźników może dać diody żeby rozdzielić halogeny ???? tak sobie gdybam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Można , ale na diodzie mamy spadek napięcie około 0,8V , co za tym idzie mamy mniejsze źródło światła a chciałem tego uniknąć , aby diody się nie grzały musiały by być 10A , nie wiem co na to USM czy nie krzyczał by iż żarówka spalona a na przekażniku jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Jak działa to doświetlanie zakrętów? Po włączeniu kierunkowskazu czy jak skręcę koła? Edytowane 20 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Po włączeniu kierunkowskazów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 ok czyli te podłączenie to jest do kierunkowskazów a skąd sygnał o prędkości Linia CAN CT1(złącze 12-ścieżkowe)SZARE pin 7 Sygnał CAN L pin 9 Sygnał CAN H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Z lini Can jak napisałem Kierunkowskaz i prędkość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 dzięki Dodano: 28 lis 2016 - 09:31 Teraz działa jak skręcam kołami nowy soft do modułu DS-454 załatwia sprawę i jest do wyboru w meni czy kierunkowskazami czy skrętem firma u której kupowałem moduł napisała mi oprogramowanie do renault Scenica iii jakby co to mam wsad do modułu DS-454 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 W megane III będzie działał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Tak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 (edytowane) A czy moglibyście gdzieś wystawić ten sofcik ? Ze słowem jak go bezpiecznie wymienić. Edytowane 28 Listopada 2016 przez yogin74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Link do strony producenta http://docs.digitalsystems.pl/#DOKUMENTACJE_DOCUMENTATION/DS454/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Dzięki :) Dodano: 29 lis 2016 - 17:43 Mam jeszcze jedną wątpliwość: grubość kabla zasilającego moduł doświetlania. W trybie pracy, gdy wyjścia sterują żarówkami to jest niemożliwe, aby kabelek zasilający wytrzymał 5A. Chyba, że moduł tak sterują mocą, że mimo możliwości obciążenia max 60W żarówki nie zapalają się na maxa. Wypowiedź producenta modułu: Według specyfikacji producenta przewodów, spełniają one nasze wymogi i mogą być użyte do podłączenia DS454. Ja ze swej strony sugeruję użycie jak najkrótszych odcinków przewodów lub ich wymianę na grubsze. Kolejna odpowiedź producenta: Proszę obciąć kable jak najbliżej złącza i dolutować się z grubszymi przewodami. Samo złącze zaprojektowane jest do pracy ze stałym obciążeniem 3A. Sterowanie żarówkami jest chwilowe. specyfikacja złącza http://www.jst-mfg.com/product/pdf/eng/ePHD.pdf Moduł działa. Do skorygowania tylko kierunki załączane skrętem kierownicy. W moim przypadku jest odwrotnie. Załączanie kierunkowskazami działa poprawnie. Powinno dać się to skorygować aplikacją producenta. Dwa przekaźniki w podstawkach, moduł i okablowanie udało mi się upchnąć w obudowie modułu USM :) Edytowane 29 Grudnia 2016 przez yogin74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi