modusrk Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Witam, Jako nowy użytkownik forum chciałbym się przywitać i na początek pytanie do znawców. Jestem na razie szczęśliwym posiadaczem meganki III benzyna 1,6. Chciałbym auto wzbogacić o alarm i nie wiem co wybrać. Spotkałem się z alarmami, które mają powiadomienie w pilocie. Opcja bardzo mi się spodobała, zazwyczaj nie mam bezpośredniego widoku na parking, odległość nie jest duża i myślę, że byłoby to dużo sensowniejsze niż niepotrzebny hałas, który i tak nikogo nie obchodzi. Szukałem w sieci, ale nie znalazłem żadnej sensownej opcji pod magistralę CAN. Faktycznie nie ma takiej opcji do meganki ? Dzięki za odpowiedzi, Modusrk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 31 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Ja zamontowałem alarm Tytan pod siec CAN i do tego powiadamianie GSM z alledrogo. GSM daje Ci większy zasięg, praktycznie na całą Europę. Do tego może Ci wysłać SMS-a z którego czujnika wzbudził się alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi