kepa416 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Dźwięk podobny jest do dźwięku podczas otwierania korkociągiem wina w małym pomieszczeniu (echo niesie po budzie auta) A jak byś np uderzył kluczem od koła w wannę koła zapasowego bardzo podobny dźwięk właśnie teraz mnie to strasznie męczy ruszanie i hamowanie pojedyncze puknięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho36 Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam Panowie to i ja podepnę się do tematu,a mianowicie rano jest wszystko ok,auto bez żadnego stukania i pukania z przodu,ale jak tylko temperatura wzrośnie na zewnątrz to czuć stuki na kierownicy i przy zakręcaniu takie dziwne trzaski,wczoraj na szarpakach wyszedł prawy sworzeń wahacza do wymiany i nie wiem do końca czy on może dawać takie objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Prawdopodobnie jak smar jest rzadki to tk ale jeśli czuć na kierownicy szukał bym w maglownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho36 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Jutro auto do mechanika i zobaczę jaka będzie diagnoza i jak będzie po wymianie sworznia.Trochę poczytałem o tym stukaniu u innych i może łożysko na mcPersonie,jak to można sprawdzić wie ktoś? [ Dodano: 2010-07-08, 20:26 ] Witam ponownie , wymieniłem amortyzatory z przodu i niby było ok,ale dzisiaj po przejechaniu 200 km zaczęło znowu stukać coś z przodu i czuć to na kierownicy.Nie mam już cierpliwości do tego auta.Cały czas coś.Może wymienić płyn od wspomagania ten jest już za stary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikoraL26 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Panowie jak kolega pisał o stukach z przodu megi to ja mam ten sam problem na diagnostyce wszystko ok choć uczuliłem pana że z przodu mam stuki od roku ale wszystko ok układ kierowniczy ,drążki,końcówki,drążek kier, a gdy wjadę w dziurę łagodną jest wszystko dobrze ale gdy pojawi się krótka gdzie koło nagle wpada to masakra w środku słychać mocne głuche stukanie pomocy bo nie wiem co jest megi 98 1,6 75KM classic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Łożysko amortyzatora, sprężyna pęknięta, lub sam amor stuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikoraL26 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 koledzy mam to samo w mojej megi wszystko ok ale ciągłe stuki na diagnostyce gosć nie znalazł nic ,choć zwracałem Mu uwagę na stuki z przedniego zawieszenia jak znaleźliście powód dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujas Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Witam. ********************************** W moim scenicu 2000 dti jest taki problem: gdy parkuję auto, czyli cofam na skręconych kołach w lewo na maxa i podczas odbijania kierownicą aby auto ********************************** wyprostować nastepuje takie "brzdęknięcie". Jest to słyszalne po prawej stronie w okolicy koła prawego. I też zdarza się taka sytuacja (ale rzadziej) gdy ********************************** ruszam na skręconych kołach na maxa w lewo i odbijam aby wyprostować auto i nastepuje takie brzdęknięcie. Dodam iż to zjawisko występuje tylko w tych dwóch ********************************** przypadkach, podczas kręcenia kierownicą. Podczas normalnej jazdy na zakrętach, na łukach nic się nie dzieje. ********************************** Coś w rodzaju jakby sprężyna gdzies przeskoczyła. ********************************** I takie jeszcze moje spostrzeżenie, teraz jak jest snieg to zjawisko niewystępuje. Wiadoma rzecz, łatwiej sie obraca kołami na śniegu niż na suchym asfalcie, małe opory. ********************************** Auto byłem sprawdzić i wszystko jest ok, żadnych luzów, rozbierali cały mcperson i jest w porządku, maglownica i drążki nie mają luzów. Oczywiście nic nie ********************************** znaleziono, panowie mechanicy mówią że takie sytuacje sa trudne do zdiagnozowania. Mówią że można śmiało jeździć, drązki, końcówki zawieszenie nie ma żadnego ********************************** luzu także nie ma niebezpieczeństwa. ********************************** Czy ktoś miał lub ma podobną sytuację ze swoja renią to proszę o posty może cos się da ustalić. ********************************** Pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.9 - Enter P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi